Play-Off heyecanı başlıyor

Play-Off heyecanı başlıyor

SPOR 6.05.2024 18:11:00 0
Play-Off heyecanı başlıyor
Tarih: 06.05.2024 18:12

TFF 2. Ligde sezon tamamlandı. Şimdi gözler Play-Off maçlarına çevrilmiş durumda. 2 grupta 10 takım bir üst lige çıkmak için Play-Off maçlarında ter dökecek.

Bir takımın şampiyon olduğu, 5 takımın Play-Off'a kaldığı ve 4 takımın küme düştüğü Beyaz Grup'ta, Erokspor-Serikspor ve Ankaraspor-Nazillispor maçlarının yankıları da sürmeye devam ediyor.

Ligin son haftasında Bursaspor deplasmanına giden temsilcimiz Vanspor bilindiği üzere Serik Belediyespor- Erokspor mücadelesine tepki vermek adına maçın 21. dakikasında sahadan ayrılmıştı. Haklı mı? Elbette haklıydı. Çünkü böylesi önemli ve kritik bir karşılaşmaya Serik Belediyespor lidere karşı gençlerle çıkmayı tercih etmişti.

Bu elbette kabullenilemez bir tercihti. Serikspor için Erokspor maçı kümede kalma maçı olsaydı kesinlikle tam kadroyla maça çıkar ve kazanma adına da kıran kırana bir mücadele verirdi. Ama tersi oldu. Lig bitti. Bundan sonra neler olur neler yaşanır bekleyip göreceğiz.

Ligin bitimiyle birlikte artık Play-Off heyecanı başlıyor. Eşleşmeler yapıldı ve ilk karşılaşmalar Perşembe günü start alacak. Beyaz grupta Play-Off'a kalan 5 takım içinde en karlı takım 3 maç eksik oynayacak olan Vanspor'dur.

Çünkü Vanspor ligi ikinci sırada tamamladığı için, diğer 4 takımın karşılaşmaları sonucunda yani birinci ve ikinci turda başarılı çıkacak takımla 22 Mayıs'ta karşılaşacak. Gruptaki final maçının ilkini deplasmanda oynayacak olan temsilcimiz Vanspor, ikinci maçı kendi sahasında oynayacak.

Grupta Play-Off final maçını başarılı tamamlayan takım, bu kez Kırmızı Grubun finalistiyle tarafsız sahada karşılaşacak. Bu final maçını kazanan takım PTT 1. Lig'e çıkan üçüncü takım olacak.

Yukarıda da belirtiğim gibi Vanspor şanslı ve avantajlı bir konumda, bunu çok iyi değerlendirmek lazım. 22 Mayıs'a kadar ekibimizin çok sıkı hazırlanması önemlidir. Çünkü önümüze önce grubumuzda ve ardından Kırmızı Grupta güçlü iki takım çıkacak.

Maçlar kesinlikle kolay olmayacak. Çünkü takımlar artık son kozlarını oynayıp, sezonu noktalayacak. Grubumuzda Play-Off'a kalan takımlara baktığımızda eğer maçlarda bir sürpriz yaşanmasa muhtemel rakibimiz, ya Bucaspor yada 1461 Trabzonspor olur.

Bu iki takımın Play-Off karşılaşmaları mutlaka izlenilmeli ve ona göre tedbirler alınmalıdır. Bu da bir avantaj. Muhtemel rakiplerini Play-Off maçlarında yaklaşık 3 maçta izleme imkânı da ayrıca bir avantajdır.

Bunun çok iyi değerlendirileceğine inanıyor, takımımıza başarılar diliyorum.