Vanspor- Ankaraspor maçının detayları…

Vanspor- Ankaraspor maçının detayları…

VAN 18.04.2024 09:24:00 0
Vanspor- Ankaraspor maçının detayları…
Tarih: 18.04.2024 09:26

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, 4 Nisan'da oynanması gereken fakat kentte yaşanan olaylardan dolayı ertelenen maçta sahasında karşılaştığı ve 1-0 geriye düştü maçta Ankaraspor'u 2-1 mağlup ederek önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. Daha önce oynadığı 8 maçta son saniyelerde bulduğu gollerle puan veya puanlar alan Van temsilcisi, Başkent temsilcisi karşısında da Bahattin Berke Demircan'ın 73 ve 90+1. dakikada kaydettiği gollerle rakibini 2-1 mağlup etti.

Pazar günü sahasında konuk ettiği ve 1-0 geriye düştüğü maçta Altınordu'yu 2-1 mağlup eden Vanspor, erteleme maçında karşılaştığı Ankaraspor'u da aynı skorla mağlup etmesini bildi.

Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada Van temsilcisi yine uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 2-1 mağlup etti. Aldığı bu galibiyetle birlikte puanını 72'ye çıkaran Vanspor, ikinci sıraya yükselirken, lider Esenler Erokspor ile arasındaki puan farkını ise 2'ye düşürdü.

Van Valisi Ozan Balcı, Van İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ramazan Kıvanç da maçı protokol tribününden takip etti.

Vanspor, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Abdulcebrail Akbulut, Miraç Acer, Alpay Koçaklı, Muhammed Ali Doğan, Hasan Bilal, Furkan Saki, Sinan Kurumuş, Erdem Seçgin, Muhammed Gönülaçar ve Burak Kavlak onbiri ile çıktı.

Konuk Ankaraspor ise Volkan Erten teknik sorumluluğunda sahaya; Anıl Atağ, Cenk Doğan, Fatih Kızılkaya, Kaan Baysal, Fahrettin Berk Yılmaz, Recep Taşbakır, Batuhan Kırdaroğlu, Ömer Faruk Sezgin, İbrahim Sürgülü, Savaş Yorulmaz ve Recep Yemişci onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda saat 15.00'te başlayan karşılaşmayı; Abdullah Volkan Aydın, Mehmet Pekmezci, Mehmet Kirişçioğlu ve Erhan Kaya hakem dörtlüsü yönetti.

VANSPOR İLK YARIYI 1-0 YENİK KAPATTI

Maçın ilk yarısına konuk Ankaraspor başladı.

5. dakikada Vanspor'un geliştirdiği tehlikeli atağı Ankaraspor savunması uzaklaştırdı.

11. dakikada Vanspor bu kez sağ kanattan geldi. Erdem'in pasında topla buluşan Miraç, arka direğe kestiği topa Alpay kafasıyla dokundu, top kaleci Anıl'da kaldı.

17. dakikada Vanspor'un sağ kanttan geliştirdiği atakta, Miraç'ın ortasında top kalecide kaldı.

22. dakikada Vanspor gole yaklaştı. Erdem'in pasında topla buluşan Alpay Koçaklı uzaktan şansını denedi. Kaleci Alpay topu son anda parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

24. dakikada Vanspor'da bu kez Muhammed Gönülaçar şansını denedi. Alpay'ın pasında topla buluşan Muhammed'in vuruşunda top üstten auta çıktı.

28. dakikada Ankaraspor'da sakatlanan Recep Taşbakır yerini Mehmet Burak Tarlabölen'e bıraktı.

29. dakikada gelişen Vanspor atağında Muhammed Ali Doğan rakip oyuncunun müdahalesi sonrası yerde kaldı, herkes penaltı beklerken hakem devam kararı verdi.

32. dakikada Ankaraspor 1-0 öne geçti. Kaan Baysal'ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte müsait pozisyonda topla buluşan Recep Yemişçi, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

34. dakikada Vanspor'un Miraç ile sağ kanattan geliştirdiği atakta, savunma araya girerek topu kornere gönderdi.

37. dakikada Ankaraspor yine etkili bir atak geliştirdi. Recep Yemişçi'nin pasında ceza alanı dışında topla buluşan Ömer Faruk Sezgin'in şutunda top üstten auta çıktı.

39. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal'in uzaktan sert şutunda top yandan auta çıktı.

45. dakikada Vanspor'da Burak'ın uzaktan sert şutunda top kalecide kaldı.

İlk yarının sonuna 3 dakika uzatma eklendi.

45+1. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal'in uzaktan sert şutunda kaleci Anıl topu son anda kornere çeldi.

45+2. dakikada Vanspor'un Alpay ile kullandığı köşe vuruşunda, Sinan'ın kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

45+5. dakikada Ankaraspor ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Batuhan Kırdaroğlu, rakiplerini çalımlayarak ceza alanı içine kadar indi. Kaleci Nurullah son anda araya girerek topu kornere çeldi.

İlk yarı Ankaraspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

BAHATTİN BERKE'DEN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ

Vanspor maçın ikinci yarısına üç oyuncu değişikliği ile başladı. Alpay Koçaklı, Abdulcebrail Akbulut ve Muhammed Ali Doğan oyundan çıkarken, Ahmet Eren, Ahmet Ülük ve Bahattin Berke Demircan oyuna dahil olan isimler oldu.

47. dakikada Vanspor'un sol kanattan Ahmet Eren ile geliştirdiği atakta Ankara savunması topu son anda kornere çeldi.

49. dakikada Vanspor yine tehlikeli bir atak geliştirdi. Miraç'ın kullandığı taç atışında Sinan topu indirdi, Bahattin'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

55. dakikada Vanspor gole yaklaştı. Miraç'ın ortasında arka direkte topla buluşan Ahmet Ülük'ün kafa vuruşunda savunmadan seken top karambolde kaldı. Ankara savunması topu son anda uzaklaştırdı.

61. dakikada Vanspor'da Ahmet Ülük'ün şutunda top yandan auta çıktı.

64. dakikada Ankaraspor'da Savaş Yorulmaz yerini Yunus Emre Metin'e bıraktı.

71. dakikada Vanspor Berke ile önemli bir ataktan faydalanamadı.

72. dakikada Ankaraspor'da Mehmet Burak Tarlabölen'e sarı kart gördü.

73. dakikada Vanspor durumu 1-1 yaptı. Gelişen atakta Ahmet Ülük'ün pasında topla buluşan Ahmet Eren, topu içeriye kesti. Berke Demircan topu kafasıyla filelere gönderdi ve takımına eşikliği getiren golü kaydetti:1-1

76. dakikada Vanspor'da yardımcı antrenör Murat Yıldırım, Ankaraspor'da ise Recep Yemişçi direkt kırmızı kart gördü.

78. dakikada Ankaraspor'da Fahrettin Berk Yılmaz sarı kart gördü.

79. dakikada Vanspor'da Erdem Seçgin'in serbest vuruştaki şutunda direğe çarpan top yandan auta çıktı.

81. dakikada Ankaraspor üç oyuncu değişikliği birde yaptı. Kaan Baysal, Batuhan Kırdaroğlu ve Ömer Faruk Sezgin oyundan çıkarken, Oğuzhan Efe Yılmaz, Ahmet Daniel Akyıldız ve Yiğit Kotan oyuna dahil olan isimler oldu.

86. dakikada Vanspor'da Hasan Bilal yerini Medeni Bingöl'e bıraktı.

Maçın sonuna 7 dakika uzatma eklendi.

90+1. dakikada Vanspor durumu 2-1 yaptı. Erdem'in kullandığı köşe vuruşunda Bahattin Berke Demircan kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti:2-1

90+3. dakikada Vanspor'da Furkan Saki kırmızı kart görürken, Bahattin Berke Demircan ise sarı kart gördü.

Aynı dakikada Ankaraspor'da ise Fahrettin Berk Yılmaz kırmızı kart gördü.

90+5. dakikada Vanspor'da Sinan Kurumuş yerini Işık Kaan Arslan'a bıraktı.

90+7. dakikada Vanspor'da kaleci Nurullah sarı kart gördü.

90+9. dakikada Vanspor'da Ahmet Ülük'ün şutunda top üstten auta çıktı.

Başka gol ve önemli atak olmayınca Vanspor zorla mücadeleyi 2-1 kazandı.

Van temsilcisi bu galibiyetle puanını 72'ye çıkararak ikinci sıraya yükselirken, liderle arasındaki puan farkını ise 2'ye düşürdü.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ