Vanspor'da Ankara Demirspor hazırlığı...

Vanspor'da Ankara Demirspor hazırlığı...

VAN 25.04.2024 12:53:00 0
Vanspor
Tarih: 25.04.2024 12:55

 

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Ankara Demirspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Van temsilcisi taraftarından yoksun, evinde oynayacağı son maçını kazanarak, lider Esenler Erokspor'un puan kaybetmesini bekleyecek.

Temsilcimiz Vanspor, ligde son 2 haftaya girilirken, Pazar günü saat 15.00'te sahasında Ankara Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı siyahlı ekip bu maçı kazanıp, liderin de puan kaybetmesini bekleyerek, şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı Burak ve Harun'un golleriyle 2-0 mağlup eden Vanspor, şampiyonluk yolunda önemli bir virajı kayıpsız geçmiş ve 3 puanı hanesine yazdırmıştı.

Lider Esenler Erokspor ile arasında 2 puan fark bulunan Vanspor, ligde son iki haftaya girilirken, Pazara günü sahasında seyircisinden yoksun oynayacağı Ankara Demirspor ve bir sonraki hafta deplasmanda karşılaşacağı Bursaspor'u mağlup ederek, rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek.

Van temsilcisi, Pazar günü saat 15.00'te sahasında oynayacağı zorlu mücadelede Ankara Demirspor'u mağlup ederek, önemli 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.

Son olarak Beyoğlu Yeni Çarşı maçıyla birlikte ligdeki 23. galibiyetini alan Vanspor, 75 puanla ikinci sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 34 maçta 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 57 gole karşılık kalesinde 33 gol gördü.

İkinci devrede oynadığı 16 maçta, 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 41 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını Ankara Demirspor karşısında sürdürmenin hesabını yapıyor.

Bu kapsamda Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Ankara Demirspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 47 puanla sekizinci sırada bulunan rakibini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.

Pazar saat 15.00'te oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 34 maçta 23 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor 75 puanla ikinci sırada yer alırken, oynadığı 34 maçta 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 15 mağlubiyet alan Ankara Demirspor ise 47 puanla sekizinci sırada yer alıyor.

Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda Pazar günü saat 15.00'te başlayacak olan karşılaşmanın kıran kırana geçmesi bekleniyor.

VANSPOR'UN İKİNCİ DEVRE KARNESİ…

İkinci devrede oynadığı 16 maçta, 13 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 41 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını son olarak Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında sürdürmüştü.

İkinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği Bucaspor 1928'i mağlup ederek lige galibiyetle başlayan Vanspor, akabinde oynadığı Adıyaman FK ve Serik Belediyespor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 3'te 3 yapmayı başarmıştı.

23. Haftada deplasmanda karşılaştığı ve 2-0 geriye düştüğü maçta Kırşehir Futbol Spor Kulübü ile 2-2 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Kırklarelispor'u ise 2-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta Zonguldak Kömürspor'u 2-1 mağlup etmeyi başaran Van temsilcisi, konuk ettiği 1461 Trabzon FK'yı da 1-0 mağlup etmiş ve önemli bir maçı daha kayıpsız geride bırakmıştı.

Daha sonra deplasmanda lider Esenler Erokspor ile karşı karşıya gelen Ümit Bozkurt'un öğrencileri, sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrılmış ve ikinci devredeki ilk yenilgisini almıştı. Bir sonraki hafta Afyonspor Kulübü'nü konuk eden ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Van temsilcisi, ligdeki on yedinci galibiyetini almıştı.

Deplasmanda Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 1-0 geriye düştüğü maçta, rakibini 3-1 mağlup eden Van temsilcisi, önemli virajı kayıpsız geçmeyi başarmıştı.

Ligin 30. Haftasını BAY geçen ve rakipleri önemli puanlar kaybeden Vanspor, 31. Hafta maçında ise sahasında konuk ettiği Yeni Mersin İdmanyurdu'nu 3-0 mağlup etmesini bilmişti.

Deplasmanda karşılaştığı ve 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 yenik duruma düşen Vanspor, 90+5. dakikada kaleci Nurullah'ın köşe vuruşundan kaydettiği golle 1 puanı son saniyede kurtarmıştı.

Deplasmanda Nazilli Belediyespor ile karşı karşıya gelen ve rakibini 1-0 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan daha yazdıran Van temsilcisi, Pazar günü sahasında konuk ettiği Altınordu'yu da 2-1'le geçerek galibiyet serisini sürdürmüştü.

Akabinde erteleme maçında sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden Vanspor, Pazar günü deplasmanda karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı da 2-0 mağlup ederek, lideri takibini sürdürdü.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Grupta oynanacak diğer karşılaşmalarda 77 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, sahasında son sıradaki Adıyaman FK'yı konuk ederken, 69 puanla üçüncü sırada bulunan Bucaspor ise deplasmanda Afyonspor Kulübü ile karşı karşıya gelecek.

66 puanla dördüncü sırada yer alan 1461 Trabzon FK sahasında Serik Belediyespor ile karşı karşıya gelirken, 58 puanla beşinci sırada yer alan Yeni Mersin İdmanyurdu ise sahasında Beyoğlu Yeni Çarşı'yı ağırlayacak.

56 puanla altıncı sırada bulunan Ankaraspor, sahasında Nazilli Belediyespor'la karşı karşıya gelirken, Karacabey Belediyespor ise Altınordu'yu misafir edecek.

Diyarbekirspor sahasında Bursaspor'la karşı karşıya gelirken, Zonguldak Kömürspor ile Kırşehir Futbol Spor Kulübü'nü konuk edecek.

Kırklarelispor ise haftayı BAY geçen takım olacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

 

  •