Yüzme havuzu ve kapalı spor salonu törenle açıldı

Yüzme havuzu ve kapalı spor salonu törenle açıldı

VAN 20.04.2024 11:47:00 0
Yüzme havuzu ve kapalı spor salonu törenle açıldı
Tarih: 20.04.2024 11:49

Edremit Uygulama Oteli yerleşkesinde yapımı tamamlanan yüzme havuzu ve kapalı spor salonunu düzenlenen törenle hizmete açtı.

Edremit Uygulama Oteli yerleşkesindeki yüzme havuzu ve kapalı spor salonunun açılışına Van Valisi Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, Gençlik Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, antrenörler, eğitmenler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından havuzda yüzen çocukları izleyen Van Valisi Balcı, kapalı spor salonunda da voleybol oynayan gençlerle bir araya geldi. Vali Balcı, hayata geçirilen Spor Van Projesi ile, her çocuğun bir spor dalıyla uğraşması veya iyi bir izleyicisi olmasını amaçladıklarına dikkat çekerek, Van’da spor adına çok güzel yatırımlar yapıldığını söyledi.

“VAN’IN ÇOCUKLARI, GENÇLERİ ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKLAR”

Van’da Spor Van Projesi kapsamında yapılan yatırımlardan bahseden Vali Balcı, “23 tane butik spor salonu yaptık. 13 tane yüzme havuzunu bitirdik, hizmete açıyoruz. 300 okulumuza voleybol ve basketbol sahaları yaptık. Okullarımıza 50 milyon TL değerinde spor malzemesi aldık. Okullarımıza 75 tane halı saha yapıyoruz. Çok güzel bir sporcu fabrikası yaptık. Spor alt yapısına katkı sağlarken malzeme desteği de veriyoruz. Yaptığımız faaliyetlerle sporun toplumun her kesimine yaygınlaşmasına gayret gösteriyoruz. Bunlar geleceğe yapılan yatırımlar ve saçılan tohumlardır. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda sporun her alanında Van’ın çocukları, gençleri çok büyük başarılara imza atacaklar” dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

 

  •