Ateş: Gönül kardeşliğine ihtiyacımız var. VİDEO İZLE..

Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Kenan Ateş, ülkedeki insanların birbirine gönül kardeşliği ile bağlı olması gerektiğini söyleyerek, 'Bölgeler ve insanlar arasındaki sorunların çözülmesi için doğru bir tahlile ihtiyaç var. Ülkem

VAN 7.05.2018 09:29:05 0
Ateş: Gönül kardeşliğine ihtiyacımız var. VİDEO İZLE..
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Röportaj: A.Baki Karaca

Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Kenan Ateş, gazetemiz yazarı ve Kanal 68 Genel Yayın Koordinatörü A.Baki Karaca'nın sorularını yanıtladı. Ateş, görev verilmesi halinde yapacağı çalışmalar ve ülke gündemine dair konuştu.

 

       -İstiyorsanız, okuyucuların sizi yakından tanıması için klasik sorumuzdan başlayalım: Kenan Ateş kimdir?
-17.07.1966 yılında Van'da dünyaya geldim.  İlk orta ve lise tahsilimi Van'da tamamladım vatani görevimi Erzurum ilinde tamamladıktan sonra 1989 yılında Sevgili eşim Hülya ateş hanımefendiyle dünya evine girdim. 29 yıllık mutlu evliliğim süresi içerisinde yüce rabbim Doğan, Sinan, Muhammet Furkan ve en küçüğü olan sevgili kızım Hayrunnisa adında evlatları ve ayrıca bir kız torunu nasip etti. DSİ'de işçi olarak ara ara çalışmalarda bulunduğum süre zarfında yarı profesyonel sendikacılık görevinde aktif bulundum.  Akabinde çocukluğumdan beri beni hep celbeden ticaretin içerisine atıldım. Tam anlamıyla aktif ticarete kendi aile şirketimizi kurarak 1995 yılında başladım. 2001 li yıllara geldiğimizde Ülkenin içersin de bulunduğu kötü durumdan çıkması için büyük beklentilerle kurulacak olan Adalet ve kalkınma partisinde 00008 nolu üye kaydıyla Ekonomiden sorumlu il başkanlığı görevine getirildim. 3 Kasım 2002 yılında Genel seçimlerinde 7.  sıradan Milletvekili adayı olarak listeye girdim.  O yıl az bir oy kaybıyla parlamentoya girme hakkımı kaybettim. Yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren şirketimizin yönetim kurulu başkanlığından bir süreliğine istifa ederek 2000-2005 yılları arasında Lisans ve lisansüstü eğitimimi Ukrayna'da Kiev Ulusal Taras Shevchenko  Üniversitesi'nde tamamlayarak sosyal hizmet uzmanı unvanını aldım. Akabinde tekrardan şirketimizin yönetiminin başına geçerek aktif ticari hayatımızı kaldığı yerden daha ileriye götürmeye büyük gayretler göstererek kendi ilimde üst üste birçok dalda olmak üzere vergi rekortmenliğini elde etmenin mutluluğu ve haklı gururunu yaşadım Kutsal dinimizin gelişiminde çok önemli yeri olan kuran kursları ve taziye evlerinin temelden yapılmalarını sağlamanın yanı sıra evsizlere her yıl bir ev yapmayı başardım. Ve buna mukabil camilerin yapımındaki hayratatlarla ortak çalışmalarda sorumluluk göstermeye devam ettim.  Kendi şirketimizin sayısını birden beşe çıkartarak Taahhüt alanında, inşaat malzemesi alanında,  enerji alanında ve yine ağır sanayi mamulleri olan prefabrikte çığır açıp öngermeli köprü kiriş fabrikasını kurup bir diyer şirketimizde Irak ın kuzeyinde Süleymaniye'de jeneratör mağazası kurup ülkemizin ürettiği malları yurt dışında satıp önemli bir döviz girdisinin ülkemize girişini sağladım. Amacım Sayın Cumhurbaşkanımızın yaratmış olduğu sinerjiye ayak uydurmak için gece gündüz demeden çalışmamızın yanı sıra parti çalışmalarımızın mutfağında bulundum.  Ve gene herkes tarafından bilinen büyük bir aşiret olan Bruki aşiretinin büyüklüğünü yapan ailenin ferdi olmam hasebiyle aşiretimizin insanları ve diğer insanlarla her anlamda diyaloglarımı en üst seviyede canlı tuttum. Ve aktif olarak ticari faaliyetlerin devam etmekte olup partime ilk duyduğum bağlılık, inanç ve sadakatle çalışmaktayım.  İçimde biriktirmiş olduğum. Tecrübe ve deneyimimin yanı sıra aynı şevkle 27. dönemde en iyi bir şekilde temsil edeceğime olan inancımla milletvekili aday adaylığına müracaat ettim.

 


     -Neden tekrar Ak Parti Kenan Bey?
-Baki Bey biliyorsunuz Ak Parti'yi yeniden tercih etmemizin nedeni, 15 yıllık iktidar süresince her alanda gelişmeler oldu. 2002 öncesi Türkiye'si ve şimdiki Türkiye'yi kıyasladığınızda, çok büyük gelişmeler, kalkınmalar ve yatırımlar olduğunu görürsünüz. Sosyal alandan eğitime, savunmadan ekonomiye, tarımdan teknolojiye, ulaşımdan savunmaya reform sayılacak hizmetlere imza atıldı. Ülkenin gelişmesini istemeyenler her türlü engeli çıkarmaya çalıştı. Zaman zaman üzüldüğümüz gelişmeler yaşandı, ama Allah'ın da izniyle ülkemizde her alanda gelişmelerin yaşanması devam ediyor

 


     - Van için neler düşünüyorsunuz?
- Van, ülkemizin güzide şehirlerinden biridir. Van'a ne kadar güzel hizmetler yapılırsa, azdır bence. Van'ımıza sosyal alanda, eğitim alanında ve diğer alanda önemli yatırımların yapılmasını istiyoruz. İktidarın nimetlerinden daha fazla faydalanmak için siyasi adımlar atılmalı. Ülkemiz uzun yıllardır bir Kürt sorunu ile uğraşıyor. Binlerce insan hayatını kaybetti. Bizler bir ülke ile savaşırken bu insanları kaybetmedik. Aramıza nifak sokan ülkeler sürekli bu sorunu kaşıdı. Yapılan hatalar varsa, vicdanı temiz, feraseti güzel toplumumuzda, akrabalık olan, dostluk olan bu insanlarla artık sorunların çözümü konusunda daha iyi adımlar atılabilir. PKK ve FETÖ örgütleri bu ülkenin geri kalması, sıkıntı yaşaması için her türlü sıkıntıyı çıkarıyor. Aslında birbirinin aksi gibi görünseler de, aralarında koordineli bir çalışma var. Burnumuzun dibindeki bir Suriye'de büyük sıkıntılar var. Ama emperyalist güçler bu bölgeye silahlar taşıyarak, bölge insanlarına namlu doğrultuyor. Emperyalist güçler, FETÖ ve PKK'yı da kullanarak ülkeleri bölme, güçsüzleştirme politikası yürütüyorlar. Ülkemizdeki her vatandaşın bu tuzaklara dikkat etmesi gerekiyor.
- Sizler, sanayici ve işadamı olarak zaman zaman sıkıntılar yaşadınız. PKK sizlere büyük sıkıntılar çıkardı, bunu herkes biliyor.

 

    Neler söyleyeceksiniz?
       - Devletimizin büyük desteği ile şantiyeler kurduk, sanayi tesisleri kurduk. İnsanlar yanımızda çalıştı. Ama PKK tarafından bizlere sürekli sıkıntılar çıkarıldı, yatırım yapmamız engellendi. Sonuçta olan bizim yanımızda çalışan insanlara oldu. Sanayicilerin, işadamlarının bu bölgede yatırım yapmasını engelleyen güçler, bölgenin kalkınmasını istemez. Halkımızın da bunları iyi görmesini istiyoruz.

 


     - Kenan bey, geçmişte bölge insanının yaşadığı sıkıntılar, Ak Parti hükümetleri döneminde azaldı mı?
- Elbette. Özellikle bu bölge insanı geçmiş yıllarda her konuda büyük sorunlar yaşadı. Ama Ak Parti döneminde sorun ve sıkıntıların büyük bölümü giderildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Kürt vatandaşların sorunlarının çözümü konusunda önemli adımlar atıldı. Bunu zaten bölge insanı da bildiğinden dolayı, bu bölgelerde Ak Parti'ye olan teveccüh bunu gösteriyor.

 


    -Ülkedeki Kürt sorununun çözümü ile ilgili neler yapılmalı?
-Baki bey bu ülkenin toprakları herkese yeter. Her birey özgürce, hür şekilde yaşayabilmeli. Bölgeler arası dengesizlikler ortadan kalmalı. Her vatandaş birbirine kin gütmeden yaşamını devam ettirmeli. Israrla savaş, ısrarla ölüm dememek lazım. Kürt sorunu konusunda mutlaka önemli adımlar atılmalı. Bakın Suriye'de çok büyük sıkıntılar var. İnsanlar göç ederken ölüyorlar. Bizim ülkemizde 3 milyondan fazla Suriyeli var. Batı, onları kabul etmiyor. Bize söz verdiler, ama maddi konuda da sözlerini tutmuyorlar. İşte ileride bizim ülkemizde de sorunlar çıkmaması için, mevcut sıkıntıların çözümü konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Kürt ve Türkler birbirinden kız alıp vermiş. Çok büyük bir kesim akrabadır. Ölümlerin olmaması için herkes üzerine düşeni yapmalı. PKK, bugün Kürt realitesini açıklamakla kalmıyor. Bakın komün sistemi uyguluyor. Kadın özgürlüğü adı altında farklı uygulamalara gidiyor. Bakın taziyeler olduğunda, bizim kadın ve erkekler ayrı bölümlerde olur, ama onlar herkesi iç içe sokma telaşındalar. Dini inançlar konusunda farklı yola başvuruyorlar. Bölgenin birçok geleneğini değiştirmek istiyorlar. Halkımız bu konuda dikkat etmelidir. Bakın siz onların inancından bir parça alamıyorsunuz, ama onlar Kürtçülük diye sizin birçok dini anlayışınız, geleneğiniz, göreneğiniz, özünüzden parçalar alıyor. Kürt sorununu doğru bir tahlille çözebiliriz.


-168 kişi içinde şansınız nedir?

    -Ak Parti'nin üst düzey isimleri sadece Van'dan değil, ülkenin her bölgesinden aday adaylarını tek tek eleyip, 600 ismi aday gösterecek. Bu, kolay değil. Ama çok iyi ve doğru bir tahlil yapılmasını arzuluyoruz. İyi bir ekiple doğru bir araştırma ile güzel adaylar seçilmesi gerekir. Van'ın insanına yetki verildiğinde önemli çalışmalar yapılacağına inanıyorum. Bakanlık verildiği zaman bölgede güzel işler yapılacağına geçmişte şahit olduk. Güneş doğudan doğuyor. Van'daki güneşin ülkeyi ısıtacağına inanıyorum. Bakın inanın Van, geleneği, göreneği ve misafirperverliğiyle çok güzel bir şehir. Birinin tırnağına dokunduğunuzda, diğerinin ciğeri sızlayabiliyor. Memleketimize sahip çıkmalıyız. Evimizde oturup ahkâm keseceğimize, sorunların çözümüne katkı sunmaya çalışalım. Ben işim gereği ülkenin farklı şehirlerinde kaldım. İnsanlarla iç içe kaldım. Sohbetler ettim. Denizli'nin Çiğli ilçesinde bir yıl kaldım. Çiğli'de herkesin iyi bir hayatı var. Herkes işini yapıp hayatını devam ettiriyor. Ben bu bölgelerde de böyle bir hayat bekliyorum. Ama devlet burada genelde teşvikler veriyor. Vatandaş biraz tembelliğe alışıyor. Fidan dağıtımından, hayvan dağıtımına teşvikleri suiistimal yapanlar olduğunu görüyoruz. Her bireyin çalışıp, üretip köyüne, mahallesine, iline, bölge ve ülkesine katkı sunma anlayışıyla hareket etmesi gerekir. Terörle mücadele adı altında çok büyük harcamalar yapılıyor. Bu harcamaların bir bölümü insanları üretime teşvik etmek, illerin kalkınması konusunda yapılabilmeli. Devlet aklı devreye girmeli. Fidan dağıtımı ile iş bitmiyor. Meyveler olduğunda, soğuk hava deposu olmayınca, teşvikler boşa gidiyor. Devletimiz halkımızın üretimi konusunda üzerine düşeni yapmalı. Bölgenin huzura ihtiyacı var. Huzur olunca, yatırımın da olacağına inanıyorum. Bakın Dubai 50 yıl önce çölden ibaretti. Ama şimdi dünyanın gözdesi haline geldi. Bakın ülkemizde ekonomide zaman zaman sıkıntılar olduğunda, özellikle İranlı turistlerin Van'a akın etmesi, esnafın yüzünü güldürdü. Turistlere her alanda iyi davranılmasını istiyoruz.

 


     -Son olarak neler söyleyeceksiniz?
- Tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum. Ülkemiz ciddi bir sınavdan geçiyor. Ülkemizde beka sorunu var. Birbirimizi ayrıştırmadan birleştirelim. Nasıl ki Çanakkale'de gönül kardeşliği yapmışsak, bundan sonra da aynı gönül kardeşliğini yapmamız lazım. Bakın 15 yıl önce neler vardı, şimdi neler var? Bunu çok iyi tahlil edelim. Ülkenin her alanda gelişmesi için gecesini gündüzüne katan bir Cumhurbaşkanımız var. Onun liderliğinde Allah'ın izniyle bu ülke çok daha iyi noktalara ulaşacaktır. Bizler de halk olarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a sahip çıkalım.