MİDDER Van Şube Başkanlığına Yertürk atandı

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Van Şube Başkanlığına Ahmet Yertürk atandı.

VAN 21.11.2017 17:43:39 0
MİDDER Van Şube Başkanlığına Yertürk atandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Odalar İş Merkezi'ndeki dernek bürosunda gazetecilerle bir araya gelen 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Başkanı Ahmet Yertürk, dernek olarak hain darbe girişimini unutturmamak için çalışacaklarını belirtti.
Konuşmasına başlamadan önce göreve nasıl atandığını anlatan Ahmet Yertürk, "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği'nin başkanlığı için Ekim ayında beni genel merkezden aradılar. Başkanlığa gelmem çok ani oldu. Bu görevi kabul etmemi istediklerinde, bunun benim için şeref olduğunu düşündüm ve kabul ettim. Arkadaşlar ben 1978 Van Kasımoğlu doğumluyum. Aktif siyasette yer alıyorum. Ak Parti Tuşbe İlçesi'nde başkan yardımcılığı görevini sürdürüyorum. Derneğimizin gayesi, amacı, 2016 yılında yapılmış olan hain FETÖ darbe girişiminin ardından kurulması vesilesiyle, bu darbeyi gelecek nesillere aktarmaktır. Yine amacımız bu darbeyi unutturmamaktır" dedi.

    "AMAÇ DARBEYİ GÜNDEMDE TUTMAK VE DİRİ KALMASINI SAĞLAMAK"
    Medyanın gücüne inandıkları için 15 Temmuz Darbesi'nin halkın gündeminde tutulması ve diri kalması için büyük önem arz ettiğini belirterek, 15 Temmuz darbesinin unutulabilme ihtimalini düşündüğüm için sizlerle bugün bir araya geldik. Bu davetimize icabet ettiğiniz için de sizlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
   Yertürk, dernek olarak amaçlarının 15 Temmuz Darbe Girişimine dikkat çekerek milli birlik ve beraberlik konularında farkındalık oluşturmak, demokrasi şehitlerinin emanetine sahip çıkmak ve anılarını gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.
    Vatanın bölünmez bütünlüğünün ve milletin iradesinin, modern veya post-modern darbelerle harcanmayacak kadar değerli unsurlar olduğu düşüncesini yaymak istediklerini belirten Yertürk, "Yine derneğimizin amaçları arasında; 15 Temmuz Darbe girişimine benzer darbelerin tekrar yaşanmaması için sivil insiyatif alarak toplumsal bir bilinç oluşturmak, Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarını, tarihsel bağı, jeopolitik konumu ve bölgesel öneminden yola çıkarak sosyal, kültürel ve ekonomik projeler geliştirmek. Türkiye'nin mikro ve makro sorunlarına dikkat çekerek çözümüne katkı sunucu fikirler geliştirmek, çözümünde rol oynamak, 15 Temmuz'da yaşanan kahramanlık örneğini, milli duruşu, gelecek nesillere aktarmak için sivil inisiyatif almak. Kadim medeniyetimizden aldığımız güçten yola çıkarak; ülkemizin daha özgür, müreffeh ve barış içinde yaşanması için çaba sağlamak, toplumsal dinamikleri harekete geçirmek ve farkındalık oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.
    Yertürk, sözlerine devamla, "Aziz Türk milletinin kanında, canında, ruhunda demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık ruhu vardır.15 Temmuz Darbe girişiminde bulunan vatan hainleri de Türk milletinden büyük ders almıştır. 15 Temmuz bu ülke için önemli tarihlerden biri olmasının yanında belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin de ateşleyicisi olmuştur. Ülkemize dışarıdan ve içeriden musallat olmuş bütün hain düşüncelere ve düşmanlara karşı bir olmanın, diri olmanın bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. O gece bu ülke için gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanların gelecek nesillere kalan emanetidir bu ülke. İşte 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği'de bu düşünce ile kurulmuş ve kahramanlarımızın mirasını gelecek nesillere aktarıp yaşatmak en önemli gayesi olduğunu düşünerek bu yola girmiştir. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (Midder) Tüm Türkiye'de vatan, millet, bayrak ve din sevgisini yaşayarak ve yaşatarak vatanımıza ve milletimize hizmet edecektir" diye konuştu.
   Yertürk ve yönetimi daha sonra toplu olarak objektiflere poz verdi.