Vali Zorluoğlu, Tendürek Dağında Üs Bölgesinde Mehmetçikle iftar açtı

Vali Murat Zorluoğlu, Tendürek Dağı'nda Mehmetçik’le iftar açtı.

VAN 20.05.2018 15:25:26 0
Vali Zorluoğlu, Tendürek Dağında Üs Bölgesinde Mehmetçikle iftar açtı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vali Zorluoğlu, beraberindeki VanAsayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Çaldıran Kaymakamı Tekin Dündar ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Mustafa Yalçın, Tendürek Dağı eteklerinde konuşlu Harabe Kordon Tepe Üs Bölgesini ziyaret etti. 


2 bin 685 metre rakımda kurulan üs bölgesinde Mehmetçik'le bir araya gelen Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, bölgede görevli komutanlardan yürütülen terörle mücadele faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. Ardından Mehmetçik ile iftar açan Vali Zorluoğu, Mehmetçik'in terörle mücadelede kritik bir alanda görev yaptığını belirterek, güvenlik güçlerinin zor şartlarda vatan savunması yaptıklarını söyledi.

 


 

Mehmetçik ile iftar açmaktan onur duyduğunu dile getiren Vali Zorluoğlu, ziyarette karşılaştığı askerlerin gözlerinde vatan ve millet sevgisini görme imkanı bulduklarını kaydetti. Zorluoğlu, ülke sathında tek bir terörist kalmayıncaya kadar terörle mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini, terör örgütü ve Türkiye üzerinde emelleri olanların asla hedeflerine ulaşamayacaklarını ifade etti. Murat Zorluoğlu ve beraberindekilerin Mehmetçik’le yediği iftar yemeği sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından Mehmetçik için dua okundu.