Başkan Erol Temel, bazı emlakçıların futbolculara fahiş kira bedelleri dayattığını belirterek, "Bir tane dairenin aylık kira fiyatı 100 bin TL. Yabancı futbolculardan bu fiyatlar isteniyor. Adam 2+1 daireyi 75-80 bin liraya veriyor ve diyor ki 'bir yıllık peşin ödeyeceksin.' Biz 4-5 tanesini kiraladık ama bu benim ayıbım mı?" ifadelerini kullandı.
Kiralık ev bulmakta yaşanan zorluklar nedeniyle futbolcuların bir kısmını tesiste ve otelde misafir ettiklerini belirten Temel, buna rağmen ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.
Kentteki iş insanlarının çoğunun inşaat sektöründe olduğuna dikkat çeken Temel, Vanlılara çağrıda bulunarak, "Memleketimiz 7 yabancı futbolcuya sahip çıkmıyorsak bu kimin eksiği? Bizim birbirimize sahip çıkmamız lazım. 100 bin TL'ye 2+1 daire istemek hangi vicdana sığar?" diyerek tepkisini dile getirdi.
Kaynak bölge gazetesi