5. Geleneksel Gürpınar Belediyesi Futbol Turnuvası başlıyor

5. Geleneksel Gürpınar Belediyesi Futbol Turnuvası başlıyor

GÜRPINAR 6.09.2023 12:22:00 0
5. Geleneksel Gürpınar Belediyesi Futbol Turnuvası başlıyor
Tarih: 06.09.2023 12:28

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan “Geleneksek Gürpınar Belediyesi Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’ başlıyor.

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından mahalle kültürünü yaşatmak, gençler arası sportif faaliyetleri ve kardeşlik duygusunu pekiştirmek amacıyla bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan “Geleneksek Gürpınar Belediyesi Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’ başlıyor.

İlçede spora olan ilgiyi artıracak turnuvaya birçok mahalleden takımların katılması bekleniyor.

Her yıl büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan turnuvanın 2022 yılındaki şampiyonu Sakalar (Xospspor) Mahallesi olmuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen turnuvaya katılmak isteyen takımlar bu yıl 12 Eylül Salı gününe kadar başvuruda bulunabilecekler.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, sportif etkinliklere önem verdiklerini belirterek, turnuvanın mahalleler arasındaki birlik ve beraberliğe katkı sunduğunu söyledi.

Geleneksel futbol turnuvasının her yıl renkli görüntülere sahne olduğunu aktaran Başkan Tanış, “Heyecanla beklenen futbol turnuvamızın bu yılki startını veriyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sene de yoğun bir katılımın olacağına inanıyorum. Gürpınar Belediyesi olarak amacımız ilçemizde sosyal ve sportif aktiviteleri canlandırmak, mahalleler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve dostluğu pekiştirmektir. Şimdiden turnuvaya katılacak tüm takımları tebrik ediyor, sporculara başarılar diliyorum. Sporcularımızın turnuvanın son maçına kadar dostluk, kardeşlik ve centilmenlik ilkelerinden taviz vermeyeceğine inanıyorum.” dedi.