FAŞİSTLER!...

FAŞİSTLER!...

VAN 10.07.2024 17:11:00 0
             FAŞİSTLER!...
Tarih: 10.07.2024 17:15

Yine birileri düğmeye bastı. Birileri de aldıkları talimat gereği Van’ı ülke gündeminde yaşanılmaz, güvenilmez göstermenin çabasında. Yani algı peşinde. 

Yerel seçim akşamı başlayan şiddet, kırıp dökme şımarıklığı endişe verici görüntüler ile farklı boyutlara taşınarak devam ediyor. 

Yaşananları birlikte düşündüğümde olayların kasıtlı, planlı yapıldığı kanaati oluşuyor bende.

Van birileri tarafından karıştırılmak isteniyor… Birileri sürekli kışkırtma, korku salma derdinde sanki.

Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali Van’ın tanıtımı için ne kadar katkı sunar ne kadar etkili olur net bir şey söylenemez. Festival şöyle dursun festivalde yaşanan çirkin saldırılara değinelim biraz..

Van’da düzenlenen Kültür Yolu Festivalinde bazı sanatçılara saldırılarda bulunularak zarar verilmek istendi. Yazıklar olsun.  Van’ı itibarsızlaştırmak isteyenler, şiddetten, bölücülükten beslenen faşistler rahat durmuyor. Belli ki bu olaylar devam edecek.

İddia şöyle sahneye çıkan Bengü "Ne mutlu Türküm" diyene demiş. Ne var bunda. Burası Türkiye Cumhuriyeti değil mi? Kaldı ki sanatçı bu sözü UEFA'nın haksız kararını değerlendirdikten sonra söylemiştir. Sanatçıya bu yapılıyorsa "ben Türk’üm" diyen vatandaşa ne yapılmaz ki.

Geçmişte Van'da sokaklarda Türk bayrağı taşıyan kadın ve çocuklara saldıranlar olmadı mı?   Bengü adlı sanatçıya saldırıda bulunanlar ile bayrak taşıyanlara saldıranlar aynı anlayışın elemanlarıdır.

Kaldı ki "Ne mutlu Türküm" diyene sözü ülkenin kuruluşunda birleştirici amaçla kullanılmış, bütün etnik kökenleri kucaklayıcı bütünleştirici ifadedir. Bu sözü merak edenler tarihi araştırsın öğrensin isterim. 

 Ne mutlu Türk olana denilmiyor ki. Ama siz ne söylerseniz söyleyin söylediğiniz söz karşınızdakinin niyeti ve anlayacağı kadardır. 

 Özellikle karşınızda bölücü faşist hastalığa tutulmuş şiddetten geçinen kişiler ise yapacağınız bir şey yoktur. 

ABD aparatı birileri her nedense Türk bayrağından, Türk kelimesinden hep rahatsız ve tahrik oluyor. Yapmayın etmeyin. Kentimize ve kendinize yazık edersiniz. 

1915'de zenginlik refah içinde Van'da yaşayan Ermenileri isyana teşvik ederek evlerini yıkan bölücü faşist Taşnaklar da sizlerle aynı kafadaydı.  Ne oldu?  Hem masum Ermenilerin, hem Müslüman Türk, Kürt halkının birlikte yaşama ve geleceğini yok ettiler. Şimdi çok pişmanlar ve ağlıyorlar ama iş işten geçti. Taşnaklarin dün başaramadığı görev şimdi PKK ya verilmiş. 

Türk-Kürt bu ülkenin aslî vatandaşıdır. Amerikan projesine asla geçit vermez. Amerika’nın böl yönet projeleri kan gözyaşın dan başka, hiçbir topluma huzur getirmemiştir. 

Düşünsenize PKK’nın güçlü olduğu dönemde kaç kez isyan çağrısı yapıldı? Sonuç: kitleleri toplayamadılar. Birçok belediye özerklik ilan etti: Hepsi içeride özerk bir şekilde yaşıyorlar.

Kürtleri bu devlete başkaldıran bir millet yapamazsınız? Bunu İngilizler beceremedi siz kim oluyorsunuz? Sahneye bir iki şişe atmakla bir şey yaptığınızı mı sanıyorsunuz?

Hiçbir güç Türk ve Kürt halkına, ülkemize birliğinize kardeşliğimize kötülük yapmaya hakkı yoktur. Başarılı olma imkânı da bulunmamaktadır.

Demem o ki...

Türk olmayı, Kürt olmayı, Çerkez olmayı,  Laz olmayı kimse istemedi. Biz ırkımızla ne övünürüz ne de utanırız. Bu bizim elimizde olan bir şey de değil. Allah’ın verdiği karara biz sadece saygı göstermeliyiz Allah böyle takdir ettiği için mutlu olmalıyız… 

Hiçbir ırkın başka bir ırka karşı üstünlüğü olmadığını samimiyetle art niyetsiz anlamalıyız ve kabul etmeliyiz. Kendi ırkını başkasından üstün görmek faşist, hastalıklı bir durumdur. 

Bir insan kendi ülkesinde her hangi bir yerde Ne mutlu Türküm diyene diyorsa ve o insan bu nedenle saldırıya uğruyorsa burada bölücülük ırkçılık, art niyet vardır. Ve burada çok kötü kokular,  planlar vardır. 

Bazıları diyor ki Van’ın çoğunluğu Kürt, sanatçılar neden böyle bir şey diyor biri batıda ne mutlu Kürdüm diyene dese ne olur diye, bu söz daha tehlikeli ve tahammülsüz bir söz. Sen burada kendini bilmez insanları durduramazsan her gün şiddet ve kötülükle gündeme düşerse Kürtleri toplum önünde yaptıklarıyla kötülersen, aynısı batıda da olur ona da pet şişe atarlar.. 

Bir insan ben Türk olmaktan mutluyum Kürt olmaktan mutluyum diyebilmeli ve bundan da kimse katılmasa da rahatsız olmamalı..

Özellikle de Van halkının devletine bağlı bir millet olduğunu kendini bilmez kafatasçı münferit olayların Van’a ve gerçek Vanlılara mal edilmemesi gerektiğinin altını çizmek isterim.

Bu tür davranışlar Van’a Vanlıya ilimizin kalkınmasına engel oluyor, turizmi sekteye uğratıyor.

Demem odur ki biz katılmasak ta bazı söylemler bizleri rahatsız etmemelidir.

Ya Allah’a inanın bari! Onu dinleyin ve susun!

Ne diyor Yüce Allah ayetinde:

“Sizi ondan (topraktan) yarattık, ona geri iade edip (kabre) sokuvereceğiz ve sizi bir kere daha ondan (mahşere) çıkaracağız.”

Ya toprağın faşistliği mi olur?