Halil Tandoğan, AK Parti'den Edremit için adaylık başvurusunda bulundu

31 Mart yerel seçimleri için AK Parti’de aday adaylarının müracaatları devam ediyor. Bu kapsamda AK Parti’den Edremit Belediye Başkan Aday Adayı olan Halil Tandoğan resmi başvurusunu yaptı.

EDREMİT 23.11.2023 14:29:00 0
 Halil Tandoğan, AK Parti
Tarih: 23.11.2023 15:02

31 Mart yerel seçimleri için aday adayları başvurularını yapmaya devam ediyor. Süreç ilgililer tarafından merakla takip edilirken Van'da flaş isimler büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı için aday adaylığına başvuruda bulunmaya devam ediyor. Aday adaylığı için bir isim de AK Parti'den geldi. Van Edremit ilçe belediye başkanlığına aday adayı olan Halil Tandoğan yoğun Çataklı nüfusuna sahip olan çok ciddi tabanın olduğu güçlü aday olarak görülüyor.

Belediye başkanı halkla barışık, halk içinde ve halkla beraber olmalıdır. Edremit ilçemizin imarına değerine değer katacak mega projelere ihtiyacı bulunmaktadır. İlçenin kazanabilecek en güçlü adayı olarak görülen Halil Tandoğan, zaman dolduracak makyaj projelere değil imarına, trafiğine, çarşısına, sanayisine, tarım ve hayvancılığa yatırımlara ihtiyaç olduğunu ve kuşkusuz yeni iş alanlarının açılması gerektiğini belirtti. Tandoğan, en genç nüfusa sahip olan ilçenin bu dinamik kadrosunun doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekerek büyümede tüm halkın zenginlikten eşit pay alması gerektiğini, 7/24 hizmet veren ve sonuç odaklı bir belediye çalışması yürüteceklerini belirtti. 

Yapı izinlerin ilçe imarına zarar vermeden ilçenin yüksek üst kısımlarına 20 kat ruhsat vereceği projelerine onay vereceğini belirtti. İlçemize yatırım yapan her kimse her türlü önünü açacağını ve tüm imkânları sunacağımızı bilinmesi isterim. Yatırımlara açık olacağımız yatırımların önünde engel değil yanında olacağımız izinlerin aylar değil 2 gün içinde onaylayacağını söyledi. İlçeyi ormanlarla döşeyeceğiz. İlçe köylerimizin tarım ve hayvancılık merkezi yapacağımız. Vatandaşlarımıza hayvan dağıtımı yapılacak.  Küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğimiz ve süt peynir vb. ürün işletmelerde bizzati belediyenin en önemli projelerimiz olacaktır. 

Halil Tandoğan'ın Öz geçmişi

1978 yılında Van’ın Çatak ilçesinde doğdu. İlk Orta ve lise öğretimini Van’da tamamladı. Evli dört çocuk babası, tüccar ve tarımla uğraşan bir aileden geliyor. 

2004 yılı Van Arıcılar Birliği kurucu başkanlığını yaptı. Van Balı Coğrafi Tescil Ürün belgesi için çalışmalar yürütüyor. Türkiye Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumundan (TKDK) Türkiye’de en fazla arıcılık için hibe projeleri alan kent Van ve bu başarının paydaşlarından bir Halil Tandoğan. Tandoğan, Arım Balım Peteğim, Genç Çiftçi Projeleri, Van Bal Tanıtım Festivali, Bal Yuvarlama Yarışmaları ve çok sayıda projeleri hayata geçirdi. Tandoğan tarafından yapılan tüm etkinlikler yerel ve ulusal basında yer aldı. Tandoğan bu anlamda birçok Ulusal TV ve Radyo programına katılarak katkıda bulundu.

2009 yılı yerel seçimleri Van’ın Bostaniçi Belediyesi Başkan aday adayı, 2012 ve 2014 yılı Van AK PARTİ İl yönetim kurulu ve ilçe koordinatörlüğü yaptı. 

Çatak Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Van Genç Girişimcileri İş Adamları (VGGİD) kurucu yönetim kurulu üyeliği, TOBB Van Genç Girişimcileri kurucu Başkan yardımcılığını yapan Tandoğan ayrıca  Van Sivil Toplum Örgütleri Dayanışması Kurulu dönem başkanlığı yaptı.

2013 ’te Van Ticaret Borsası Meclis üyeliği yürüttü ve birçok sivil toplum örgütünde gönüllü olarak çalıştı. Birçok hemşehri derneklerin de çalışmalar yürüttü. Van Havadis, Gazetesi, Van Bölge Gazetesi, Şehrivan Gazetesi, Van Haber sitesinde ekonomi ve siyaset üzerine köşe yazıları yazdı.

2020 yılında Van Ticaret Sanayi Odası İş Adamları Derneğinin (VATSO) kurulmasının örgütlenmenin üzerine çalışmalarda yer aldı. Halihazırda Kurucu Üyesi ve (VATSO) Dernek Genel Sekterliğini yapıyor. Tandoğan'ın ayrıca USAİD Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneğinin Van temsilcisi görevi bulunmaktadır.

Van'da kurulan TEZGEL Arama ve Kurtarma İnsani Yardımlaşma Derneği kurucu başkanlığını yaptı. 

Van Organize Sanayi Bölgesinde bal paketleme ve işleme fabrikası bulunmaktadır. Birçok platformda insan hakları savunuculuğu ve konuşmacı olarak çalışmalarda bulundu. Birçok platformlarda deneyim paylaşım dersleri verdi.