Bahçeli'nin Terörist Başı Öcalan Açıklamasına Kandil'den Yanıt Geldi!

Kandil'den Bahçeli'ye Yanıt: Öcalan'ı Takip Edeceğiz!

VAN 24.10.2024 23:27:00 0
Bahçeli
Tarih: 24.10.2024 23:28

KANDİL'DEN ÖCALAN TAKİBİ AÇIKLAMASI

Kandil, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı konuşmaların ardından bir bildiri yayınladı. PKK'nın Kandil yapılanması, Abdullah Öcalan'ın atacağı adımları yakından takip edeceğini duyurdu.

BAHÇELİ'NİN ÖCALAN TEKLİFİ GÜNDEMDE YANKI UYANDIRDI

MHP Lideri Bahçeli'nin, Öcalan'ın TBMM'de konuşarak örgütün lağvedildiğini ilan etmesi ve kendisine umut hakkı tanınması yönündeki ifadeleri Türkiye'nin gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyasetçiler konu hakkında fikirlerini beyan ederken, siyasi çevreler Bahçeli'nin açıklamalarını genel olarak olumlu karşıladı.

“ÖCALAN'IN BELİRLEYECEĞİ SÜRECİ ESAS ALACAĞIZ”

Gözler Kandil'in vereceği tepkiye çevrilmişti ve beklenen açıklama geldi. Terör örgütü, Abdullah Öcalan tarafından öne sürülecek süreci kurumları ve bileşenleriyle destekleyeceklerini açıkladı.

TUSAŞ SALDIRISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Son dönemde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının sorumlusu olarak PKK işaret edildi. Terör örgütü bu konuda açıklama yaparak, saldırının kendi güçleri tarafından yapılmış olabileceğini belirtti ve eğer öyleyse HPG'nin gerekli açıklamayı yapacağını ifade etti. Örgüt, saldırının süregelen politik süreçle ilgisiz olduğunu da vurguladı.