CHP Bahçesaray ilçe başkanlığına Kızıl seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçesaray 4.Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde seçime giren Hasan Rahmi Kızıl, İlçe Başkanı seçildi.

BAHÇESARAY 28.08.2021 12:52:01 0
CHP Bahçesaray ilçe başkanlığına Kızıl seçildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve il yönetimi bir yandan yoğun şekilde parti çalışmalarını yürütürken öte yandan ilçe kongrelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. İl Yönetimi Koordinatörlüğünde Çatak ve Özalp kongrelerinin ardından bu kez Bahçesaray kongresi yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongreye CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Edremit İlçe Başkanı Ayhan Günay, Çatak İlçe Başkanı Cemalettin Eraslan ile Çaldıran İlçe Başkanı Erol Aladağ, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe delegeleri ve partiler katıldı.

“BAHÇESARAY’A SAKİN ŞEHİR UNVANINI KAZANDIRACAĞIZ”

Kongrede söz alan İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Bahçesaray’ın doğal güzelliğiyle Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından olduğunu belirterek, “Müküs, Van'ın cennet köşesidir. Doğal güzelliği ve geçit vermez dağlarıyla nam salmıştır. Burası İsviçre kasabalarına çok benzemektedir. Dicle Nehrinin en önemli kaynaklarından biri burada doğmaktadır. Yine Kürt edebiyatı için çok önemli bir değer olan Feqiyê Teyran ve bölgenin önemli şahsiyetleri Mir Hasan Veli ile Seyyid Fehim Arvasî burada doğmuş. Bu kadar güzelliğin yanında maalesef ilçemiz daha çok doğal afetlerle ve mağduriyetlerle anılmış. Ama bu olumsuzlukları partimiz iktidar olunca ortadan kaldıracağız. Bu şirin ilçemiz CHP iktidarında önemli bir turizm merkezi olacak. Bal, ceviz, alabalık ve satranç ile ön plana çıkacak. İnanç turizmi, doğa turizmi, yayla turizmi ve rafting turizmi denince akla ilk olarak Bahçesaray gelecek. Hepsini biz sağlayacağız. Bahçesaray'a, Avrupa'da verilen "sakin şehir" unvanını kazandıracağız. Çünkü Bahçesaray sakinliği ve doğal güzelliğiyle bu unvanı fazlasıyla hak ediyor. Bu unvan sayesinde Bahçesaray'ı Avrupalılar da tanıyacak ve bilecek. CHP iktidarında Bahçesaray'ın sorunları tarihe karışacak ve bu yeşil, güzel ilçemiz Avrupa'nın sayılı lokasyonlarından biri olacak” dedi.

“MÜKÜSLÜ KARDEŞLERİMİZİN OYUNA TALİBİZ”

Başkan Bedirhanoğlu, Van kent merkezinde birçok Bahçesaraylı vatandaşın ikamet ettiğine dikkat çekerek, “Bahçesaray bugün 15 bine yakın nüfusa sahip şirin bir ilçemizdir. Fakat bu nüfusun en az 10 katı Bahçesaraylı, Van kent merkezinde yaşamaktadır. Bu önemli bir sosyolojik veridir. CHP olarak Müküslü kardeşlerimizin oyuna ciddi şekilde talibiz. Parti olarak Bahçesaray'da son genel seçimde maalesef 97 oy almışız. Burada kimseyi suçlamak istemiyorum. Bir hata ve yanlış varsa bu hepimizin hatası ve yanlışıdır. Biz burada partimizi nasıl büyütebiliriz? Oyumuzu nasıl artırabiliriz? Ona bakacağız. İktidar olacak bir partiye Bahçesaray'da yüzde 1'ler, yüzde 2'ler yakışmaz. Hep beraber ona göre çalışacağız” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZ BAHÇESARAY’IN SORUNLARINI BİLİYOR”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Bahçesaray’ın sorunlarına vakıf olduğunu da ifade eden Bedirhanoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bundan 2 hafta önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Van'a geldi. Ben Genel Başkanımıza Bahçesaray’ın önemini anlattım. Öyle umuyorum ki ileriki süreçte Genel Başkanımız Bahçesaray'ı da, Çatak’ı da ziyaret edecek. Buranın balını ve cevizini yiyecek. Genel başkanımız Bahçesaray'ın ulaşım sorununu çok iyi biliyor. En son çığ felaketinde 42 canımızı kaybettik. CHP iktidarında onların aziz hatırasına o bölgeye bir anıt dikeceğiz. O canlarımızı unutmayacağız. Van - Bahçesaray yolunu 12 ay boyunca kesintisiz ulaşıma açmanın gerçekçi yollarını arayacağız. Tünelleri olması gereken yerlere yapacağız. Yeni başkan ve yönetimini şimdiden tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından tek listeyle gerçekleşen seçimde kullanılan geçerli oyların tamamını alan Hasan Rahmi Kızıl, CHP Bahçesaray İlçe Başkanı seçildi.