SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Vanlıları kalp krizine karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, kalp sağlığını korumak için bol bol egzersiz yapılması uyarısında bulundu.
Düzenli ve doğru şekilde yapılan egzersizin kalp sağlığını koruduğunu bilimsel olarak kanıtlandığını belirten SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, egzersizin kalp sağlığını koruyucu etkisi sağlıklı kişiler için olduğu kadar hâlihazırda kalp hastası olanlar için de geçerli olduğunu vurguladı.
Düzenli yapılan egzersizin kalp hastalığına neden olduğu bilinen bu 'risk faktörlerinin' etkisini azalttığını ve ortadan kaldırdığını belirten Başhekim Sarıkaya, düzenli yapılan egzersizin fazla kiloyu ve obeziteyi önlediğini, insülin direncini ise azalttığını ifade etti.
Vanlılara bol bol egzersiz yapmaları konusunda uyarılarda bulunan Başhekim Sarıkaya, haftada 2,5 ile 5 saat orta şiddette tempolu yürüyüş, bisiklet, yüzme, kayak gibi egzersizler yapılması gerektiğini vurguladı.
"EGZERSİZ YAPMAYI HAYATIMIZIN BİR PARÇASI HALİNE GETİRMELİYİZ"
Konuyla alakalı sosyal medya hesabı üzerinden Vanlılara sık sık uyarılarda bulunan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, "Kalp sağlığımızı korumak için egzersiz yapmayı hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Günlük aerobik egzersizler kolesterol ve kan basıncınızı düzenler, şeker hastalığından korur, kalp krizi riskini düşürür. Kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar, uykunuzu düzenler, kilo vermenize yardımcı olur. Haftada toplam olarak 2,5 -5 saat orta şiddette tempolu yürüyüş, bisiklet, yüzme, kayak gibi egzersizler yapmalıyız. Bunu günlük olarak da, birkaç güne de bölerek de yapabilirsiniz. Yaptığınız egzersizin süresi ne kadar artarsa riskiniz o kadar azalır" ifadelerine yer verdi.
VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU