İnsanlar Başkale’ ye neden gelmeli

Vangölü TV ekibi olarak Van’ın ilçelerini gezmeye devam ediyoruz. Bu hafta Van’ın Başkale ilçesine konuk olduk. Başkale’de çalışan esnafları izleyici ile buluşturmaya çalıştık.

BAŞKALE 24.02.2022 17:33:52 0
İnsanlar Başkale’ ye neden gelmeli
Tarih: 01.01.0001 00:00

2000 yılından itibaren bu işi yapıyorum diyen Merkez kebap salonu çalışanı Özal Erdaş, Vangölü TV mikrofonuna konuştu.

Erdaş: “2000 yılından itibaren bu işi yapıyorum. 10 yıla yakın farklı işlerde faaliyet gösterdim.10 yıldır da kendi işimi yapıyorum. Bu sene çok sıkıntılı geçti. Pandemi bütün esnafı etkiledi. Başkale’nin potansiyeli az olduğu için paket servisi yeterli olmuyordu.

Hakkâri yolu eskiden Başkale içerisinden geçiyordu şimdi çevre yolu oldu bunun etkisini görüyoruz. Eksiden Hakkâri, yüksek ova, Şırnak, Esen dere, İran şehir servisleri buradan geçiyordu. Bir nebzede olsa burada durup ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Şuan çevre yolundan geçiyorlar. Başkale’ye fayda sağlamıyor. Şuan gelip giden yok’’ dedi.

İNSANLAR BAŞKALE’YE NİÇİN GELMELİ

Başkale de peri bacaları, travertenleri, tarihi birçok kesimi var gelip gezebilirler. Yazın havası güzel oluyor. Dışardan gelen insanlar Başkale’nin etini çok beğeniyorlar. Doğal ve dışarda yaylada beslendikleri için lezzeti oluyor. İnsanlar Başkale’nin etini beğeniyor.

KARAASLAN, “BAŞKALE DE İŞ İMKÂNI OLMADIĞI İÇİN GENÇLERİMİZ BATIYA YÖNELİYOR”

Başkale de kırtasiye işiyle uğraşan esnaf Reşat Karaaslan Başkale’de yaşanan ekonomik sorunlar hakkındaki düşüncelerini mikrofonlarımız aracılığıyla aktardı.

Buralıyım maddi manevi öğrencilerimize ve halkımıza faydalı birey olmaya çalışıyoruz ifadelerini kullanan Reşat Karaaslan, “kardeşlerim ile birlikte bu kırtasiyeyi işletiyoruz. Buralıyım maddi manevi öğrencilerimize ve halkımıza faydalı birey olmaya çalışıyoruz. 2008’de küçük bir işletme olarak açıldı burası, 2014’te 6 kardeşin emeğiyle şirketleştik. Başkale halkına elimizden geldiğince hizmet vermeye çalıştık.

Ekonomik sorunlar bütün ülkede olduğu gibi bizleri de etkiledi. İlçemizin ne yazık ki geçimi hayvancılık ve tarım üzerine malum kışımız şartları ağır geçiyor. 7-8 ay kışı yaşıyoruz. Geçim ve alım zorlaşıyor. Başkale de iş imkânı olmadığı için gençlerimiz batıya yöneliyor. Bu durum da bizleri etkiliyor” şeklinde belirtti.

Kaynak: Vangölü TV