Başkan Süer’den, Vali Balcı’nın sözlerine destek…

Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Vali Ozan Balcı’nın ‘5 milyon koyunu Van’ın meralarıyla buluşturacağız’ sözlerine destek vererek, “Bu çalışmayı, küçükbaş hayvancılık konusunda atılmış ciddi bir adım

VAN 10.08.2022 10:36:00 0
Başkan Süer’den, Vali Balcı’nın sözlerine destek…
Tarih: 10.08.2022 10:37

Van Valisi Ozan Balcı’nın bir açılış töreninde, “1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli ve sıfır faizli koyun kredisi ile inşallah hedefimiz 5 yılda 5 milyon koyunu sağlayarak Van’ın meralarıyla buluşturacağız” sözleri kentte olumlu karşılandı.

Vali Balcı’nın bu girişimlerine tam destek verdiklerini açıklayan VANTB Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, hayvancılık sektörünü canlandıracak her türlü projeye olumlu yaklaştıklarını söyledi. Vali Balcı’nın bu girişimlerinin kentte hayvancılığı daha da canlandıracağını belirten Süer, "Sayın Valimizin 5 yılda 5 milyon küçükbaş hayvanı Van meralarıyla buluşturacağız sözleri çiftçiler için umut olmuştur. Bu adımı, hayvancılık adına atılmış ciddi bir adım olarak değerlendiriyor ve bu konuda Sayın Valimizi destekliyoruz” diye konuştu.

Geçmiş yıllarda Van’ın yurtdışına hayvan ihraç ettiğini hatırlatan Başkan Süer, “Bilindiği üzere küçükbaş hayvan konusunda Türkiye'de birinci sıradayız. Bu ve buna benzer projeler kentteki hayvancılığı daha da canlandıracağı gibi istihdama da büyük katkı sunacak. Atılan bu adımların ilimizdeki küçükbaş hayvan sayısını çok daha yükseğe çıkaracağını inanıyorum. Burada başlatılacak olan bu proje, sadece kentimizde değil, bölgedeki hayvancılığı da canlandıracaktır. Bu çerçevede projenin hayata geçmesinde başta sayın Valimiz olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve Van Ticaret Borsası adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.