‘Bir İshak’sın Bir Cemil’ tiyatro oyununa ilgi

‘Bir İshak’sın Bir Cemil’ tiyatro oyununa ilgi

VAN 14.06.2024 10:29:00 0
‘Bir İshak’sın Bir Cemil’ tiyatro oyununa ilgi
Tarih: 14.06.2024 10:30

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güvenlik ve Koruma Müdürlüğü personelleri tarafından hazırlanan ‘Bir İshak’sın Bir Cemil’ adlı tiyatro oyunu Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu.

Van YYÜ Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve Genel Sekreter Cahit Tekin’in de izlediği oyun, Van YYÜ personelleri güvenlik görevlisi Ümit Pınaroğlu, Esra Çalışkan ve Abdullah Arvas ile birlikte misafir oyunculardan Hayrullah Elmas, Aytaç Aras Selçuk tarafından sahnelendi.

Performans gösterilerini sergileyen personeller, gece gündüz demeden kısa sürede hazırlamış oldukları tiyatro oyununu, Van YYÜ personeline ve öğrencilere ücretsiz oynadılar. Bununla birlikte personelimiz, oyun hazırlıkları aşamasında işlerinin de aksamasına izin vermediler.

1980’li yıllarda geçen ‘Bir İshak’sın Bir Cemil’ tiyatro oyunu, bir hapishanenin koğuşunda gardiyan ile iki hükümlü arasında geçen diyaloglara dayanıyor.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, oyunları salonda büyük alkış alan oyuncuları, sahnede tebrik ederek onlara her zaman destek olacaklarını ifade etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ