DEVA Partisi’nin 81 İl Teşkilatı’ndan açıklama

‘HUKUKSUZLUKLARA, KABADAYILIKLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

SİYASET 21.06.2022 21:10:00 0
DEVA Partisi’nin 81 İl Teşkilatı’ndan açıklama
Tarih: 21.06.2022 21:12

Ankara Kızılay’da Somalililer’e ait bir mekana yapılan polis müdahalesinin hukuksuz olduğunu söyleyen DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ile bir polis amiri arasında yaşanan sözlü tartışma ve polis memurunun Yeneroğlu’na hakaret içeren cümleleri ve akabinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya itiraz etmek için DEVA Partisi’nin 81 il teşkilatı basın açıklamasında bulundu. Van İl Başkanı Erdinç Peker de yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

‘HUKUKSUZLUKLARA, KABADAYILIKLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Bugün DEVA Partisi’nin tüm Türkiye’deki teşkilatı olarak basının karşısındayız. Milletvekilimiz ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Sayın Mustafa Yeneroğlu’na yapılan çirkin saldırılara Türkiye’nin 81 ilinde güçlü bir şekilde itiraz ediyoruz.  Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan genel merkezimizde konuya ilişkin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştılar. Sayın Genel Başkanımızın ifade ettikleri üzere; Emniyet Genel Müdürlüğü; dün haksızlığı, kabadayılığı, hukuksuzluğu koruyan bir metin yayınlamıştır. Kimin kimden cesaret aldığı ortadadır. İnsanlara parmak sallayanların arkasında kimlerin olduğu ayan beyan ortadadır. Şunu özenle belirtmek gerekir ki, muhatabımız zor şartlarda canını dişine takarak güvenliğimizi sağlayan emniyet personeli değil, polis teşkilatımızı siyasete alet edenlerdir. Hukuka ve kanuna uygun davranan, zor şartlarda çalışan tüm emniyet teşkilatı mensuplarına bu vesileyle teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımıza, milletvekilimize, yol arkadaşımıza yapılan saldırılar karşısında asla susmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk tanımazların devlet katında görev yapacağı yer olmadığını biliyoruz. Genel Başkanımızın vurguladığı gibi; Önümüzdeki ilk seçimde hukuk namına, adalet namına ve demokrasi namına büyük bir zafer elde edeceğiz. Bizler, DEVA Partisi Van İl Teşkilatı olarak kararlıyız. Hukuksuzluklara, kabadayılıklara geçit vermeyeceğiz. Mücadelemizi, ülkemizde tam demokrasiyi inşa edene dek sürdüreceğiz ” diye konuştu.