Tarih: 22.10.2024 13:53

Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına DEM Parti'den yanıt

Facebook Twitter Linked-in

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun” sözlerine DEM Parti’den yanıt geldi.

 

Bahçeli'nin bu sözlerine DEM Partisi'nden yanıt geldi.

DEM Parti, "Barış için inisiyatif almaya hazırız. Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da tecrit altındaki Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorununun çözümü Meclis'tir" ifadelerini kullandı. DEM Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan EŞ Genel Başkan Tülay Hatimoğılları ise Bahçeli'nin çağrısına, "Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız. Eğer bu bir başlangıç olacaksa, Öcalan'ın tecridi kaldırılmalıdır" açıklamasında bulundu.

DEM Parti: Barış için inisiyatif almaya hazırız. Ortadoğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da tecrit altındaki Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorununun çözümü Meclis'tir.

DEM Parti'den MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısına ilk yanıt geldi. DEM Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında konuşan EŞ Genel Başkan Tülay Hatimoğılları, Bahçeli'nin tarihi çağrısına "Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız. Eğer bu bir başlangıç olacaksa Öcalan'ın tecridi kaldırılmalıdır." açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —