DOĞUSİFED Başkanından Belediye Adaylarına Çarpıcı Çağrı: İmtiyazsız Kent ve Liyakatli Yönetim İstiyoruz!

DOĞUSİFED Başkanından Belediye Adaylarına Çarpıcı Çağrı: İmtiyazsız Kent ve Liyakatli Yönetim İstiyoruz!

VAN 27.03.2024 17:35:00 0
DOĞUSİFED Başkanından Belediye Adaylarına Çarpıcı Çağrı: İmtiyazsız Kent ve Liyakatli Yönetim İstiyoruz!
Tarih: 27.03.2024 17:36

DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay 31 Mart 2024 Pazar günüyapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesinde belediye başkan adaylarına önemli çağrıda bulundu.

DOĞUSİFED'in bu önemli seçimler öncesi beklentilerini dile getiren Erbay, kentte yetkililerin etkili, etkililerin ise yetkili olmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi. Her zaman doğruları savunup yanlışı eleştirme konusunda kararlı olduklarını belirten Erbay, gerçekleştirdikleri etkinlikler ve yayımladıkları bildirilerle ilkesel tutumlarını koruduklarını ifade etti.

GÜÇLÜ SİVİL TOPLUM, GÜÇLÜ ÇAĞRILAR

Türkiye sivil toplum örgütlerinin üst çatı kuruluşu TÜRKONFED'in bölgesel federasyonlarından biri olan DOĞUSİFED'in, ekonominin demokrasi ve hukukla olan ilişkisini vurguladığı "Ekonomi & Hukuk" buluşması gibi etkinliklere imza attığına dikkat çeken Erbay, bu etkinliklerle yerel ve bölgesel kalkınma adına öncü roller üstlendiklerini bildirdi.

VAN'A DAİR NİTELİKLİ BELEDİYECİLİK BEKLENTİSİ

Erbay, üstlendiği sorumlulukla belediye başkan adaylarından kentlerin ihtiyaçlarına duyarlı olmalarını, Van'a ilişkin bir dizi önemli konu başlığını sıralayarak, bu sorunların çözümüne yönelik çaba beklediklerini vurguladı. Trafikten imar düzensizliklerine, genç istihdamından kadınların ekonomik hayatındaki rolüne kadar birçok konuda beklentilere dikkat çekti.

TOPLUMSAL EŞİTLİK VE ŞEFFAF YÖNETİM ÇAĞRISI

Başkan Erbay, belediye başkan adaylarının seçildikleri takdirde yapıcı, kapsayıcı ve ayrımcılıktan uzak durmalarını, belediye kaynaklarını şeffaf bir şekilde kullanmalarını ve liyakatli kadrolarla çalışmalarını istedi. Seçime katılacak olan adaylara başarılar dilerken, demokrasi ve ekonomi arasındaki ilişkiyi unutmamalarını özellikle vurguladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi