EDP Van Koordinasyon Kurulu toplandı

Eğitime Destek Platformu (EDP) Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ve Eğitime Destek Platformu Genel Başkanı Zeynel Önal’ın başkanlığında yapıldı.

VAN 29.06.2022 10:18:00 0
EDP Van Koordinasyon Kurulu toplandı
Tarih: 29.06.2022 10:21

Norşin Okuma Salonunda yapılan toplantıya Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Müftüsü Ömer Keskin, EDP Bölge Koordinatörü Kadir Köstekçi, EDP ilçe başkanları ile STK Temsilcileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantı, ilimiz eğitimindeki durum sunumu ve yapılacaklar ile devam etti.

İl Müftüsü Ömer Keskin ise ‘hafızlık ortaokulları ile diyanet anaokullarının çalışmaları’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.

BU platformun asıl amacının milli ve manevi değerleri yüksek gençler yetiştirmek olduğunu söyleyen EDP Genel Başkanı Zeynel Önal, Van ili imam hatip okullarının ve 4-6 yaş kreşlerinin genel durumu ve yapılacaklar ile ilgili bir brifing verdi.

Van’ın okullaşma oranında iyi durumda olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı ise, kentin eğitim sürecinde gençlerin hem akademik eğitimlerde hem dini eğitimlerde olduğu gibi sportif ve diğer faaliyetlerde de gelişmesi için tüm kolaylıkları sağlayıp imkanları kullanacaklarını ifade etti.

Eğitime Destek Platformu (EDP) dönem başkanlığı görevini devralan TÜGVA Van İl başkanı M. İsa Deniz ise yaptığı açıklamada, “Türkiye’de 81 il 571 ilçede yapılanması biten vakfımız ilimizde de tüm ilçelerinde yapılanması bitmiş ve saha da çalışan bir ekiptir. Hali hazırda 2 bine yakın gencimiz ile devam eden yaz okulu programımız ve önümüzdeki ay başlayacak ve yüne 3 bine yakın gencimizi ağırlayacağımız yaz kampımız ile önümüzdeki eğitim öğretim yılına gençlerimizin çok daha kaliteli başlamasını sağlayacağız. Bu minvalde şahsıma tevdi edilen EDP dönem başkanlığında eğitime olan destek ve özverimiz katlanarak artacaktır. Bu görevi şahsıma tevdi eden EDP yönetim kurulu ve genel başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Koordinasyon Kurulu Toplantısı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.