Kulübeyi yakmanın bahanesi: ISINMAK

Van'ın Edremit Belediyesi'ne ait Erenkent Mahallesi Şehit Soner İdil Parkı içerisinde bulunan güvenlik kulübesi kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan ateş sonucu, kullanılamaz hale geldi.

EDREMİT 2.02.2022 10:26:59 0
Kulübeyi yakmanın bahanesi: ISINMAK
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgiye göre olay önceki gün Edremit İlçesi, Erenkent Mahallesi'nde bir parkta meydana geldi. Şehit Soner İdil Parkı içerisinde bulunan güvenlik kulübesine giren kimliği belirsiz kişiler, burada ısınmak için ateş yaktı. Belli bir süre burada yaktıkları ateşle ısınan kimliği belirsiz kişiler, ateşlerini söndürmeden olay yerinde uzaklaştılar.

Alevlerin yükselmesiyle, tutuşan güvenlik kulübesi bir süre sonra küle döndü. Olayın ardından Van İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu 3 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı.

Şahısların ifadelerinden ve kamera görüntülerinden kulübede ısınmak için ateş yaktıkları ve ateşi söndüremeyerek kaçtıkları tespit edildiği belirtildi.

3 ŞÜPHELİ ŞAHIS YAKALANDI

Konuyla ilgili Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü Görevlilerince, ilimiz Edremit İlçesi Erenkent Mahallesi Şehit Soner İdil Parkı içerisinde Edremit Belediyesi'ne ait güvenlik kulübesinin yakılması olayını gerçekleştiren 3 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatılmıştır. Şahısların ifadelerinden ve kamera görüntülerinden kulübede ısınmak için ateş yaktıkları, ateşi söndüremeyerek kaçtıkları tespit edilmiştir. Van Emniyet Müdürlüğü olarak ilimiz genelinde halkımızın can ve mal güvenliği için her türlü asayiş olayının önlenmesi ve meydana gelen olaylarda şüpheli şahıs/şahısların yakalanarak adli makamlara sevk edilmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

"DAHA İYİSİNİ YİNE YAPACAĞIZ"

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, "Edremit bu görüntüleri hak etmiyor. Görüntüler Erenkent Mahallesi Soner İdil Parkı'ndan. Daha iyisini yine yapacağız" diyerek duruma tepki gösterdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz