Edremit TOKİ yolundaki çalışmalar yeniden başladı

Yaklaşık bir yıl önce mevsim şartlarından dolayı yaşanan toprak kayması neticesinde bir şeridi trafiğe kapatılan Edremit TOKİ yolunda, çalışmalar önceki gün itibariyle yeniden başladı.

EDREMİT 28.03.2023 11:33:00 0
Edremit TOKİ yolundaki çalışmalar yeniden başladı
Tarih: 28.03.2023 11:36

 Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, söz konusu yolu, kısa süre içinde trafiğe açması bekleniyor.

Van'ın Edremit İlçesi'ndeki TOKİ yolunda geçtiğimiz yıl Nisan ayında heyelan meydana gelmişti. Yaşanan toprak kayması sonucu söz konusu yol trafiğe kapatılmış, ancak çalışmalar tamamlanmadığı için üç hafta sonra yolun tek şeridi trafiğe çift yönlü olarak açılmıştı.

Çok uzun bir sürenin ardından Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, önceki gün yeniden çalışmalara başladı. Yolun kapatılan bir bölümünün yanında bulunan tepelerde yeniden toprak kayması olmaması için iş makinaları tarafından belirlenen bölümler kaldırılıyor.

Çalışmaların ardından yolun hemen yanına istinat duvarının inşa edileceği açıklandı. Geçtiğimiz yıl heyelan meydana geldikten hemen sonra, ilk etapta çift yönlü olarak trafiğe kapatılan yolda çalışmalar uzayınca, yolun bir bölümü çift yönlü olarak trafiğe açılmıştı.

Olası tehlikelere karşı birçok sürücünün uzun süre Edremit Eski TOKİ yolunu kullandığı görülmüştü.

Çalışmaların yeniden başlatılması, sürücüleri ve söz konusu yolu kullanan vatandaşları sevindirdi.