Edremit'teki fotoğraf yarışmasına başvurular sürüyor

Edremit'teki fotoğraf yarışmasına başvurular sürüyor

EDREMİT 4.11.2023 12:07:00 0
Edremit
Tarih: 04.11.2023 12:09

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışması'na başvurular devam ediyor. 25 Ekim'de başlayan başvurular, 6 Kasım Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Edremit Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan 'Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışması'nın bu yıl ilki düzenleniyor.

'Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışması' konulu yarışması kapsamında Van-Edremit'in doğal güzelliklerini, mevsimsel bir perspektiften tüm ülkemizle tanıştırmak, Van'ın turizmindeki yerini güçlendirmek ve turizmine katkı sağlamak, Edremit ilçesinin sosyal, kültürel ve beşeri yapısını objektifler aracılığıyla yansıtılması hedefleniyor.

 

Van'ın Edremit ilçesinin kültür, insan ve yaşam, tarih, el sanatları, tarım, mimari, doğal yaşam ve doğasının konu alınacağı yarışmanın jüri üyeliğini ise Ali İhsan Öztürk, Aslı Erciyes Tosun, Murat Doğan, Murat Cacim, Musa Talaşlı, Nadir Buçan, Savaş Onur Şen ve Özkan Bilgin yapacak.

25 Ekim'de başlayan başvuruların 6 Kasım'a kadar devam edeceği belirtildi. Yarışma öncesi çok sayıda kişinin başvuruda bulunduğu öğrenilirken, tek kategoride yapılacak olan yarışmada birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye 10 bin mansiyon ödülü ise 5 bin TL, sergilenmeye layık görülen 40 fotoğrafa da 500'şer TL ödül verilecek.

Dron özel ödülü 5 bin TL ve belediye Instagram özel ödülüne de 3 bin TL ödül verileceği bildirildi.

Yarışma ile ilgili tüm detayların ise https://vanedremit.bel.tr/ web sayfasında yer aldığı belirtildi.

Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışması sayısal renkli kategoride kültür, yaşam ve doğa olarak düzenlenirken, her yarışmacı 5 adet fotoğraf ile katılabilecek.

Foto yarışmasına seçici kurul üyeleri, düzenleme kurul üyeleri, yarışma sekreterleri ve bu kişilerin birinci derecede yakınları ile düzenleme kurulunca organizasyonda görevlendirilecek kişiler katılamıyor.

Kadrajımdan Edremit Fotoğraf Yarışmasına katılacak fotoğrafların Edremit sınırları içinde fotoğraf yarışması programı içinde belirtilen (25 Ekim - 06 Kasım 2023) tarihlerinde çekilmiş olması gerekiyor.

Başvuru sırasına göre verilecek olan fotoğraflar katılımcının belirleyeceği 5 haneli rakam rumuzu olacağı belirtilirken, yarışmaya kayıt yaptıran katılımcılar yarışma şartnamesini ve yarışma kurallarına uymayı peşinen kabul beyan ve taahhüt etmiş sayılacağı vurgulandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR