_Ekonomi için yeterli tek kişi Babacan'dır

Deva Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, ülkede ekonomik anlamda büyük sıkıntıların olduğunu söyleyerek, "Ekonomideki sorunların çözümü için yeterli tek kişi Ali Babacan'dır" dedi.

SİYASET 22.06.2022 11:22:00 0
_Ekonomi için yeterli tek kişi Babacan
Tarih: 22.06.2022 11:24

Demokrasi ve Atılım Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, gazetemizi ziyaret etti.

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, Sosyal Politikalar Başkanı Servet Cibalı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Kadir Peker, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Mahmut Aydın ile Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Yunus Yılmaz gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz yetkilileriyle görüştü.

Ziyarette ülke gündemini ve seçimleri değerlendiren Başkan Peker, parti olarak seçimlere hazır olduklarını ifade etti.

"İYİ BİR YÖNETİMİMİZ VAR"

DEVA Partisinde daha önce yönetimde görev aldığını ve 29 Mart 2022 tarihinde DEVA Partisi Van İl Başkanı olarak göreve başladığını belirten Başkan Peker, "Semra Odabaşı'nın Genel Merkezde görevlendirilmesiyle il başkanlığı görevine getirildim. Eski yönetim de sil baştan değişti. 40 asil, 20 yedek yönetim kurulu üyemiz bulunuyor. Eski yönetimden de aramızda arkadaşlarımız var. Daha önce hiç görev almamış arkadaşlarımız da yeni yönetimde yer alıyor. Biz göreve geldiğimizde 9 ilçede teşkilatlanma olmuştu. Biz geldikten sonra 2 arkadaşımız istifa etti. İlk olarak o iki ilçemize atamaları yaptık. İpekyolu ilçemizin ve Erciş ilçemizde de teşkilatlarımızı kurduk. Saray ve Edremit ilçelerimiz kaldı. Onları da en kısa sürede kuracağız. İlçe başkanları nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz atama yapmadık. İnce eleyip, sık dokumak gerekiyor" dedi.

"EKONOMİYİ YÖNETENLERLE, ALİ BABACAN ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR"

Parti olarak 2021 yılı Aralık ayında Türkiye genelinde seçime girme yeterliliğini sağladıklarını söyleyen Başkan Peker, "2021 yılında 41 ilimizde kongre sürecimizi tamamlayarak, seçime girme yeterliliğini sağladık. Şuanda 81 ilde teşkilatlarımız var. Her ilde 2-3 ilçe teşkilatı eksik. Ama illerde hiçbir eksiğimiz yok. Genel Başkanımız bizim için önemli bir avantajdır. Türkiye'de şuanda yaşadığımız ekonomik problemler için Genel Başkanımızın büyük bir avantajdır. Şuanda Türkiye'de ekonomi için yeterli tek insan odur. Mevcut iktidarda Ali Babacan'ın iş kabiliyetine yakın insanlar olsaydı, ekonomi şuanda bu düzeyde olmazdı. Şuanda ekonomiyi yönlendirenler ile Ali Babacan'ın ekonomi bilgisi arasında dağlar kadar fark var" diye konuştu.

"BİR ERKEN SEÇİM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Erken seçim olasılığını da değerlendiren Başkan Peker, "Cumhurbaşkanının seçime polemikle gireceğini düşünmüyorum. Üçüncü kere aday olur mu olamaz mı diye. Dolayısıyla bir erken seçim olacağını düşünüyorum. Ama bu Kasım ayında mı olur, Mart ya da Mayıs ayında mı olur bilemiyorum. Hem Van olarak hem de ülke genelinde seçime hazırız. Bu Pazar seçim olsa, Deva hazır diye bir sloganımız da var. Şu anda 81 ilde bu yeterliliğe sahibiz. Genel Başkanımızın dediği gibi seçime kendi şanımız, kendi şerefimiz, kendi logomuzla giriyoruz. 6 partinin bir araya geldiği masa sadece bir iş birliği masasıdır. Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi için %51 şartı olduğu için, gerek muhalefet, gerek iktidar tek başına seçimi alamıyor. Haliyle ortak Cumhurbaşkanı belirleme ihtiyacı doğmuştur. Buda ortak cumhurbaşkanını belirlemek için kurulan bir masadır. Uygun aday olursa parti olarak destekleyeceğiz. Uygun aday olmaz ise, bizim adayımız Sayın Ali Babacan'dır" ifadelerini kullandı.

"YAPILAN ANKETLERE İTİBAR ETMİYORUZ"

Önümüzdeki seçimlerde hükümetin kesinlikle değişeceğini söyleyen Başkan Peker, "Yapılan anketlere itibar etmiyoruz. Çünkü anketler bilindiği gibi telefon ile yapılıyor. Anketlerde ilk 10 kişi cevap veremiyor, 11'inci kişi cevap veriyor. Ortalama on birinci kişinin verdiği cevaptır. Telefonla arandığı zaman kaç kişi mevcut iktidara oy vermem diyebilir? Ama sokaklara çıktığımız zaman, sokaklar bunun tam aksini söylüyor. Mevcut hükümetin bittiğini, yeni yüzlerin arandığını insanlardan duyabiliyoruz. Özellikle bizim eylem planlarımızdan dolayı halkın bize karşı çok ciddi bir teveccühü var. Dip dalga Deva Partisi'dir. Bu hükümeti tencere götürecek. Ama burada sadece tencere değil, ülkedeki adalet sistemi ve hukuksuzluk da önemli bir etkendir. Şuanda ekonomiden yana çok büyük bir sıkıntı var. Ama bununla hukuk ve adalette de çok büyük problemler var. Şuan ekonomi güllük, gülistan olsa dahi, sırf adaletten dolayı da hükümet gitmeye mahkûmdur" dedi.

"BASIN YASASI, BASINI SUSTURMAYA YÖNELİK BİR YASADIR"

Kentin dinamikleriyle, STK'larıyla, basınıyla, esnaf ve vatandaşlarla sık sık bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Peker, "Bu süreçte her hafta 2-3 gazeteci arkadaşımızı ziyaret edeceğiz. Adalet her ne kadar bizim için gerekirse, sizin içinde gereklidir. Çıkan basın kanunu hakkında da sizlerden değerlendirmeler alacağız. Bu konuda ne tür tedbirler almalıyız diye sizden bilgi alacağız. Basını ziyaret etmemizin temel amaçlarından bir tanesi de budur. Basın yasası, basını susturmaya yönelik bir yasadır. Bu konuda ciddi raporlar hazırlayacağız ve raporları hazırlarken, olayı birinci muhatabından duymak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz