Arvasi Hz. Hamza Camii dualarla açıldı

Van’ın Erciş ilçesinde Nur Muhammed Hafid Arvasi Vakfının yaptırmış olduğu Arvasi Hz. Hamza ( R.A.) Camii 'nin açılışı büyük katılım ve dualarla yapıldı.

ERCİŞ 23.04.2022 11:35:26 0
Arvasi Hz. Hamza Camii dualarla açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açılış programı Erciş Müftüsü Abdullah Bora’ın okumuş olduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, “Arvasi Hz. Hamza camiimizin öncelikle memleketimize, Erciş'imize, Van'ımıza, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu güzel eserin yapılmasını üstlenen Nur Muhammed Hafid Arvasi Vakfı ve Arvasi Kur-an kursu derneğine, katkıda bulan hocalarımızdan, talebelerimizden ve özelliklede hayır severlerimizden başta mimarlarından, sanatçısından işçisine kadar her kese ayrı ayrı şükranlarımı sunmak istiyorum ve bu duygularla hepinizi saygı, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise “Bizimde bu camimize söyleyecek tek sözümüz var. Oda Rabbim Erciş'e hayırlı uğurlu eylesin. İnşallah cemaati bol olsun diyorum. Saygılarımı, sevgilerimi, muhabbetlerimi iletiyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, “Cenabı hak kimin gönlünde ne muradı varsa onu yerine getirsin. Hayır ve hasenetlerini kabul etsin. Camilerimizin de inşallah hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Camimizin birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize ve imanımızın daha güçlü olmasına vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bugün açılışa katılan siz değerli misafirlerimize de vakıf adına ve seyit Hasan hocamız adına teşekkür ediyorum. Allah cümlemizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Caminin beratı Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tarafından Seyit Hasan Arvas’a verildi. Hat sanatı ile yapılan yazılı eserler ve Arvas’i ailesinin anlatıldı kitaplar Vali Bilmez ve kaymakama takdim edildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, protokol üyeleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaşların katılımıyla Arvasi Hz. Hamza ( R.A.) Camii 'nin açılışı gerçekleştirildi.