ERCİŞ’TE KULLANILMAYAN ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR

ERCİŞ’TE KULLANILMAYAN ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR

ERCİŞ 6.07.2022 12:23:00 0
ERCİŞ’TE KULLANILMAYAN ARAZİLER TARIMA KAZANDIRILIYOR
Tarih: 06.07.2022 12:25

Van Büyükşehir Belediyesi ve Erciş Belediyesi’nin ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında Erciş’te uzun süredir kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın destekleriyle gerçekleştirilen  tarım ve hayvancılığın canlanması, çiftçilerin maksimum verimliliğe ulaşabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Erciş Belediyesi’nin ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında  Erciş’te ulaşımı olmayan tarım arazilerine dağ yolu açılıyor, sulama kanalları temizlenerek tarıma kazandırılıyor. 
Tarım ve Hayvancılığın canlandırılması kapsamında ilçede gerçekleştirilen söz konusu çalışmalar kapsamında 35 km arazi yolu açma, 55 km sulama kanalı temizleme, 30 km arazi yolu reglaj çalışması yapıldı.
Yürütülen çalışmalar kapsamında Kardoğan , Söğütlü, Nişancı , Gedikdibi, Dinlence, Çimen , Oyalı, Ulupamir, Mağara, Karatavuk, Bayramlı, Gedikdibi , Pınarlı, Yetişen , Yünören,  İkizçalı, Kekiksırtı, Tekler, Çatakdibi, Hocaali Mahallerinde çalışmalar tamamlanırken, Karlıyayla, Yılanlı, İşbaşı, Abdalmezrası, Köycük, Salmanağa mahallelerinde çalışmalar devam etmektedir.
Tamamlanan ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu “  Van Büyükşehir Belediye ve Erciş Belediyesi ‘nin 2022 yılı takvim çalışmaları içerisinde yaklaşık 40 günlük çalışma ile Erciş ilçesinde tarımsal ve kırsal kalkınmayı destekleme devam ediyoruz. Şehrimizi bir baştan bir başa ilmek ilmek örüyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi ve Erciş Belediyesi’nin yapmış olduğu ortak çalışma kapsamında şuana kadar 35 km arazi yolu açma, 55 km sulama kanalı temizleme, 30 km arazi yolu reglaj ve yenileme  çalışması yaptık. Bu kapsamda 26 tane mahallemizin tarımsal hizmetler ile ilgili iş ve işlemlerini tamamladık. Hamdolsun şükrolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın izinde memleketimizde ekilmedik yer bırakmak istemiyoruz. Tarımsal hizmetlerin vatandaşlarımıza hızlı ulaşımının sağlanması sulama hizmetlerinin sunulabilmesi anlamında bu hizmetlere devam ederek vatandaşlarımızın ulaşamadığı bir yer bırakmak istemiyoruz. Bu hizmetlerin buraya getirilmesinde başta Van Valimiz Sayın Dr. Ozan Balcı beyefendiye , Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ‘e Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli kıymetli arkadaşlarımıza, Erciş Belediyesi personeline ve bütün çalışanlara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.