Erciş'te vatandaşlara üzüm fidesi dağıtıldı

Erciş'te vatandaşlara üzüm fidesi dağıtıldı

VAN 25.04.2024 12:45:00 0
Erciş
Tarih: 25.04.2024 12:47

Van Valiliği himayelerinde yürütülen vizyon projesi kapsamında Van'ın Erciş ilçesinde yetiştirilen bin 100 adet Erciş Üzümü fidesi vatandaşlara dağıtıldı.

Erciş ilçesinde üretimini yapılan 1 milyon 100 bin Erciş üzüm fidesinin dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Erciş Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Erciş üzümünü çoğaltma ve yaygınlaştırma projesi Kapsamında 1 milyon 100 bin asma fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Erciş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Erciş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Aydın, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı ve Panko Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Ünal, İl ve İlçe Tarım Personeli, İlçemizdeki muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, "Erciş ilçemizde üretimini yaptığımız 1 milyon 100 bin Erciş üzüm fidesinin dağıtımını yaptık. Projemize kaynak sağlayan Valimize şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmada büyük bir gayret ve emek sarf eden ilçe müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bereketi olsun" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: FEHMİ TEKDUR