Akıl hastanesine yatırılan Ramazan Pişkin'in ailesinden açıklama!

Ramazan Pişkin'in hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine kapatılması Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından ailesinden açıklama geldi.

GENEL 27.05.2020 15:47:26 0
Akıl hastanesine yatırılan Ramazan Pişkin'in ailesinden açıklama!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyarbakır'da bulunan Ulu Camii'nde İslamiyet hakkında insanları bilgilendiren Ramazan Pişkin hakkında açılan dava sonuçlandı. İslam düşmanlarınca açılan dava sonucu Pişkin, akıl hastanesine yatırıldı.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Ramazan Pişkin'in psikiyatri kliniğine yatırılmasına dair açıklamada bulundu.

Basın açıklaması yapan Bozan, "Ülke çapında ve ilimizde oluşan toplumsal hassasiyetin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyorum." ifadelerini kullandı.

Ramazan Pişkin'in ailesiyle görüştüğünü de belirten Bozan, "Ayrıca ailesiyle yaptığım görüşmede, “Ramazanın gayet sağlıklı olduğunu delilik veya şizofren gibi bir hastalığının olmadığını, sosyal medyada, babasının, “oğlum hastadır hastaneye yatırın” imzalı talebi olduğuna dair dolaşan belgenin ise, “babasının okuma yazması olmadığı ve belge içeriğini bilmediği halde imzaladığını, sokağa çıkma yasağı kalkmasıyla birlikte, “oğlunun bırakılması ve şizofren hastası olduğuna dair belgenin içeriğini bilmeden imzaladığını” söyleyerek gerekli müracatları yapacaklarını ifade ettiler." dedi.

Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden ve Ulu Camii müdavimlerinden olan Ramazan Pişkin, hakkında açılan dava ve sonucu tepkilere neden oldu.

Ramazan Pişkin'i ülkedeki misyonerlik faaliyetleriyle ilgili açıklamaları paylaşım rekorları kırdı.

Pişkin açıklamasında şunları söylemişti: "Misyonerler, her tarafta İslam'a karşı faaliyet yapıyorlar. Para karşılığı insanları Hristiyan yapmaya kalkıyorlar. Bunlar görmezlikten geliniyor. Fuhuş ve misyonerlik serbest, İslam’ı tebliğ yasak. Ben kimseden zorla İslam'ı kabul etmelerini istemiyorum. Öneri sunuyorum. Ben onlara yumuşak bir dille buranın Camii ve Harem-i Şerif olduğunu anlatıyorum. Edeple gelen lütufla gider.”

Yazar Yusuf Kaplan da yaşanan d "Uyarıyorum. Bu güzel adamı akıl hastanesine koyan adamı akıl hastanesine koymalı. Bu yanlıştan derhal dönülmeli. Allah'tan korkmak lazım" demişti.