Tarih: 06.07.2024 10:26

Güneşten korunmak için branda kurdular

Facebook Twitter Linked-in

Esnaflar, vatandaşa daha iyi bir şekilde hizmet verebilmek için kendi imkânlarıyla gölgelik branda kurdu. Van'da birçok sokakta esnaflar el birliği ile brandalar açarak, sokağı gölgelendirmeye çalışıyor.

Van'da etkili olan yaz sıcakları nedeniyle esnaflar işletmelerinin önüne gölgelik branda kurarak güneş ışınlarının oluşturduğu sıcaklıktan korunmaya çalışıyor.

Özellikle ön cephesi güneşin olduğu alana bakan işletme dükkânları bu tür çözümlere başvururken esnaflar bu çözümün tam anlamıyla olmasa da biraz etkili olduğunu aktardılar.

Van'da esnaflar, kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları brandaları sokağa asarak, gölgelik oluşturdu. Çarşı merkezinde bulunan bazı cadde ve sokaklar, esnaflar tarafından brandalarla kapatılarak, gölgelik oluşturuldu.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde Van genelinde esnaflar güneş ışınlarının zararlı etkilerini azaltmak ve daha serin olması için sokaklarının bir kısmını gölgelik filelerle kapattı.

Esnaflar gölgelikler sayesinde sokakların daha serin olduğunu ifade ederken, bu sokaklarda alışveriş yapan vatandaşlar ise bu uygulamadan dolayı memnun olduklarını ifade ettiler.

Gölge sağlayan ve özel çadır kumaş yapılarından oluşan brandalar, gün boyunca sokakları güneşten koruyor. Zararlı güneş ışınlarının içeri geçmemesini sağlayan brandalar, güneşin yakıcı saatlerinde bile gölge oluşmasını sağlıyor.

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan esnaflar, "Sokak esnafları olarak kendimizi ve müşterilerimizi güneşten korumak için böyle bir yola başvurduk. Sokağımızı tamamen brandalarla kapatarak, esnafımızın daha rahat alışveriş yapmasını sağladık. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de son günlerde yaz sıcakları çok etkili oluyor. Esnaflar olarak kendi aramızda para toplayarak aldığımız brandayla sokağımızın üstünü tamamen güneşten korumak için kapattık. Astığımız branda ile gölge sağlayarak zararlı güneş ışınlarının içeri geçmemesinin de sağladık. Hatta güneşin yakıcı saatlerinde bile sokakta gölge oluşmasını sağladık. Sokağımıza astığımız branda diğer olumsuz hava koşullarına da dayanıklı bir yapıdır. Kaliteli bir kumaş olduğu için sarkma ve bozulma meydana gelmiyor. Sokağımızda alışveriş yapan vatandaşlar da son derece memnun. Emeği geçen bütün esnaf arkadaşlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —