Gürpınar Tek Yürek; Deprem bölgesi için 10 bin kumanya

Gürpınar Kaymakamlığı ve Gürpınar Belediyesi "Gürpınar Tek Yumruk" sloganıyla deprem bölgesine kesintisiz yardım etmeye devam ediyor.

GÜRPINAR 8.02.2023 00:26:00 0
Gürpınar Tek Yürek; Deprem bölgesi için 10 bin kumanya
Tarih: 08.02.2023 00:30

Gürpınar Kaymakamlığı ve Gürpınar Belediyesi depremin ilk gününden itibaren organize olarak, deprem bölgesi için acil ihtiyaç malzemesi tedarik edip, kumanya paketleri hazırlayıp  göndermeye başladı, İlk acil yardım kamyonunun ardından 07 Şubat 2023 günü toplam 7 acil ihtiyaç yardım kamyonunu deprem bölgesine gönderdi. 

 

DEPREM BÖLGESİ İÇİN 10 BİN KUMANYA
Gürpınar Belediyesi yaptığı açıklamada, “Belediyemiz ve Kaymakamlığımız bünyesinde deprem bölgesi için hazırlanan acil ihtiyaçlar bölgeye sevk edilmeye devam ediyor. Yardım kamyonlarımız yola çıktı, Devlet Millet el ele yaraları sarmaya devam ediyoruz. Depremden etkilenen bölgelere gönderilmek üzere Norduz Soframızda Gürpınarlı kadınlarımız tarafından 10 bin kumanya hazırlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakamımız  çalışanlara kolaylıklar diledi.” denildi.

FATİH KAYABAŞI "GÜRPINAR'DA SEFERBERLİK BAŞLATTIK"
Gürpınar'dan deprem bölgesine yapılan yardımlar ile ilgili bilgi veren Kaynakam Fatih Kayabaşı,  “İlçemizde bulunan Nordus Sofrası Restorantında deprem bölgesine göndermek üzere 10 bin sandviç hazırlama çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Seferberlik ve dayanışma ruhu içerisinde yapılan çalışmalarımız tempolu bir şekilde devam ediyor. Devlet millet kaynaşması örneği olan yardımsever Gürpınar halkımızın destekleri ile yapılmakta. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HAYRULLAH TANIŞ, “GÜRPINAR DAYANIŞMA RUHU İLE TEK YUMRUK”
Gürpınar'daki yardım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, "Gürpınar Belediyesi ve Gürpınar Kaymakamlığı tüm kurumları ile deprem yaralarını sarma çabasını sürdürüyor. Gürpınar Belediyesi Nordus Sofrası Restorantında Aile Destek Merkezi'nde görevli personellerimiz  ile Nordus Sofrası personelleri ile birlikte sandviç ekmek hazırlıyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için pratik bir yiyecek olan bu kumanyaları bu akşam depremzedelere ulaştırmış olacağız, İlk etapta 10 bin kişilik hazırlayıp göndereceğiz, ancak Nordus Sofrası'ndaki bu çalışmalarımız Kaymakamlığımız' ile birlikte her gün devam edecek..

Vatandaşlarımız, kurumlarımız, kurum çalışanlarımız ve belediye personellerimiz bizlere yardımlarını ulaştırıyor. Biz de gelen bu yardımları deprem bölgesine ulaştırmaya devam edeceğiz.

Bu sabah yaptığımız toplantı neticesinde , sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımzı, kurum ve kuruluşlarımız kendi çabası içerisinde yardım topluyor. Aldığımız dönüşler de çok olumlu, Gürpınar bu işe sahip çıktı, biz bu dayanışma ruhunu Gürpınar'da yakalamış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.