Gürpınar’da imar çalışması hayata geçiriliyor

Gürpınar’da imar çalışması hayata geçiriliyor

GÜRPINAR 23.01.2024 10:18:00 0
Gürpınar’da imar çalışması hayata geçiriliyor
Tarih: 23.01.2024 10:20

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından ilçenin imar sorununa çözüm için hazırlanan yeni imar planına esas Jeoteknik ve Jeofizik etüt çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yürütülen çalışmalar ile 240 sondaj kuyusundan alınan zemin numunelerinin ardından gerçekleştirilen testler sonucunda hazırlanan raporlar, bölgenin imar planının temelini oluşturacak.

5 bin hektarlık geniş bir alanda yapılan revizyon imar çalışması kapsamında 250 jeofizik çalışma tamamlandı. Ayrıca sismik araştırmalar gerçekleştirilerek yerleşim alanının depreme uygunluğu analiz edildi.

Çalışmalar kapsamında Değirmendüzü, Aşağıkaymaz, Yukarıkaymaz, Akpınar, Cumhuriyet, Koyunyatağı, Otbiçer, Çavuştepe ve Parmakkapı Mahallelerini kapsayan imar uygulaması, ilçeye yeni şehirleşme ve altyapı imkânı kazandıracak.

İlçenin uzun süredir devam eden imar sorunlarına kalıcı çözümler getirecek proje, Gürpınar'ın geleceğini şekillendirilirken aynı zamanda doğalgazın ilçede yaygınlaşarak birçok mahalleye ulaşmasına zemin hazırlayacak.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları imar planının yakında hayata geçeceğini söyledi.

Yapılan çalışmanın ilçenin sürdürülebilir kalkınması ve gelişimi için önemli bir dayanak noktası olduğunu kaydeden Başkan Tanış, “Proje kapsamında derinliği 10 ile 20 metre arasında değişen 240 sondaj çalışması yapıldı. Ayrıca jeofizik çalışmalarla başta deprem riski olmak üzere birçok faktör analiz edildi. Tüm bu bilimsel veriler ışığında ilçemizin yapısına ve zemin özelliklerine uygun sağlıklı, sürdürülebilir ve gelecek eksenli bir imar çalışmasını uygulamaya koyacağız. Gürpınarımızı güzelleştirirken aynı zamanda yarına daha güçlü ve yaşanılabilir bir kent yapma vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda emeği geçen tüm teknik ekibe başarılar diliyorum. Gürpınarımızda bu yüzyıllık imar uygulamasını hayata geçirecek hem siyasi irade hem de teknik kapasite vardır. Allah’ın izniyle bu çalışmaların ardından başta 9 mahallemiz olmak üzere birçok mahallemize doğalgaz arzını da gerçekleştirmiş olacağız. Bu anlamda Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ozan Balcı'ya ve proje kapsamında yakın işbirliği ile çalıştığımız Van Büyükşehir Belediyesi ilgili daire ve teknik personellerine teşekkür ederim” dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ