Gürpınar’da okullara bahçe duvarları…

Gürpınar’da okullara bahçe duvarları…

GÜRPINAR 15.06.2023 11:45:00 0
Gürpınar’da okullara bahçe duvarları…
Tarih: 15.06.2023 11:49

Van’ın Gürpınar Belediyesi okullardaki güvenliği artırmak ve çocukların daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri amacıyla okul bahçe duvarları inşa ediyor.

Yıllardır bakımsız ve öğrencilerin can güvenliğinin risk altında olduğu Savacık Mahallesi Mehmet Sündüz İçli İlkokulu bahçe duvarı Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın talimatlarıyla yapılmaya başlandı.

Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülen çalışma ile yaklaşık 80 metre uzunluğunda duvar örüldü.

Öğrenciler için güvenli ve sağlıklı alana dönüşen okul bahçesine ayrıca belediye tarafından kilitli parke taşı da döşenecek.

Eğitim ve öğretim alanında birçok çalışmaya imza attıklarını kaydeden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, “Çocuklarımız daha güvenli ve sağlıklı ortamlarda eğitim görmeleri amacıyla okul binalarımıza ve çevresinde çalışmalar yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 40 okulumuzun bakım, onarım, boya ve tamirat işlerini tamamlamıştık. Bu yıl Savacık Mahallemizde ana yola sıfır olan ilkokulun çevre duvarını tamamladık. Bu sayede daha güvenli bir alanı çocuklarımız için oluşturduk. Eğitime ve geleceğimiz olan çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Şefik Gündüç ise mahallelerine ve okula yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyet duyduğunu anlattı.

Okulun çevre duvarının uzun süredir yıkıldığını kaydeden Gündüç, “Çocuklarımız büyük tehlike altındaydı. Okul bahçesinde oyun oynarken risk altındaydılar. Sağ olsun Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış okul çevresini yerinde inceleyerek yapma sözü verdi. Kısa süre içerisinde de okul duvarımızı yaptı. Allah razı olsun. Mahallem adına Başkanımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Okul Müdüresi Gizem Savaş da Başkan Tanış’a ve Gürpınar Belediyesine yapmış oldukları hizmetten dolayı teşekkür etti.