HAYALLER GERÇEK OLSA…

Sabri Yalçınkaya yazdı.

GÜNDEM 5.11.2023 22:35:00 0
HAYALLER GERÇEK OLSA…
Tarih: 05.11.2023 23:12

Hazreti Yakub’un çocukları insanlık tarihinde derin izler bırakmışlardır. Hazreti Yusuf, Hazreti Musa, Hazreti Davut, Hazreti Süleyman ve bütün peygamberler aynı soydan gelmiş olup dünyaya ışık saçmışlar, hayırlara iyiliklere vesile olmuşlardır.

Ancak birde madalyonun diğer tarafı var ki kötülüklerle doludur. Yahudi dediğimiz camianın önemli bir kısmı; Peygamber öldürme, haksız yollarla başkalarının malını elde etme, fitne fesat çıkarma, büyük günahları işleme gafletinde bulunmuşlardır. 

Kaderin cilvesi başlarına büyük felaketler gelmiştir. İlk büyük darbeyi Babillerden yemişler, ülkeleri alınmış birçoğu esir edilerek götürülmüştür. Sonraki darbeyi Romalılardan yemişler. Bu felaketler dünyaya dağılmalarına neden olmuştur. Genellikle bulundukları yerlerde ekonomik olarak güçlü olmuşlar ve her alanda önemli bilim adamları ortaya çıkarmışlardır. 2. Dünya savaşında ise Hitler tarafından soykırıma tabi tutulmuşlardır. 

Yahudiler 1948 yılında İngilizlerin ve Batının desteğiyle İsrail’i kurdular. İsrail özellikle Amerika’da ve diğer ülkelerde yaşayan Yahudilerin maddi ve siyasi desteği ile güçlenmiş, savaş makinası haline gelmiştir. Zulümle, savaş kurallarını hiçe sayarak adım adım topraklarını genişletmiş, Filistinlileri yok etmeye çalışmıştır. Gazze’de iki buçuk milyon Filistinli küçük bir alana sıkıştırılarak yıllarca abluka altına alınmıştır. 

7 Ekim 2023 te Filistin örgütlerinden bir tanesi olan Hamas İsrail’e saldırı düzenledi. İsrail bu gerekçeyle Gazze’yi havadan bombardımana başladı. ABD, İngiltere, Fransa İsrail’e destek amacıyla savaş gemilerini bölgeye gönderdiler. İsrail bir aydır kural tanımaz bir şekilde; Hastaneler, sağlık ocakları, sivil yerleşim yerleri ve sığınma kampları dâhil her yeri yerle bir etti. Çoluk çocuk genç ihtiyar demeden soykırım uygulamaktadır. Şu ana kadar 9 bini aşkın sivil hayatını kaybetti. Ölenlerin 4 bini çocuklardan oluşmaktadır. Sanki özellikle çocukları yok etmeye çalışmaktadır. İsrail’in bütün bu marifetlerini batı desteklemektedir.

Bu vahim tablo karşısında içim yanıyor ve hayallere dalıyorum… Elimde yüksek düzeyde teknik ve maddi imkânlar olsa ne yapardım?

*İsrail’e yardım amacıyla gelen savaş gemilerini batırırdım. 

*İsrail’in savaşa dâhil olan; hava, kara ve deniz araçlarını yok ederdim. Yahudi çocuk ve yaşlılarının can güvenliğini sağlardım. Yani onlar gibi yapmazdım, masumlara asla dokunmazdım. Her öldürülen Gazelliye karşılık suça bulaşmış bir tane İsrailliyi infaz ederdim. 

*İşgal edilmiş toprakları, evleri gerçek sahiplerine iade ederdim. 

*Hayaller gerçek olsa; Zalimde dahi olsa herkes için adaleti sağlar, âleme nizam getirirdim.