HDP Sözcüsü Günay: "Hiçbir HDP’li Akşener’in oturduğu masaya gelmez"

HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Hiçbir HDP’li Akşener’in oturduğu masaya gelmez, o kıraathanede çay bile içmez.” dedi.

SİYASET 8.09.2022 20:59:00 0
HDP Sözcüsü Günay:
Tarih: 08.09.2022 21:03

HDP Sözcüsü Ebru Günay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in partisiyle ilgili sözlerine tepki göstererek, "Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez." dedi.

Günay, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, HDP’nin hiçbir partiyle bakanlık tartışması yapmadığını söyledi.

HDP’nin “Emek ve Özgürlük İttifakı” ile seçime gireceğini bildiren Günay, “Ne Cumhur İttifakı'nın ne Millet İttifakı'nın içindeyiz ne de bu ittifakları destekleriz." diye konuştu.

Tasvip etmeyecekleri bir adaya destek vermeyeceklerini ifade eden Günay, Meral Akşener’in partisiyle ilgili sözlerine tepki gösterdi.

HDP Sözcücü Ebru Günay, “Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil. Bir kere halk seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır. Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez. Defalarca söyledik, yine söyleyelim. HDP’nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır.” açıklamasında bulundu.