İlhan,“11 yıldır Van’da yapılan birçok iş ya yarım bırakıldı, ya da yapılıp çürümeye terkedildi”

Saadet Partisi her hafta düzenli olarak yaptığı basın toplantısını bu haftada gerçekleştirdi.

VANGÖLÜ TV 27.08.2022 14:58:00 0
İlhan,“11 yıldır Van’da yapılan birçok iş ya yarım bırakıldı, ya da yapılıp çürümeye terkedildi”
Tarih: 27.08.2022 14:58

VANGÖLÜ TV ÖZEL 

Kentteki basın mensupları ile bir araya gelen Saadet Partisi Van İl Bakanı Özay İlhan’ın gündeminde bu hafta Van Kent Müzesi ve Kültür Evi vardı. İlhan yaptığı basın açıklamasında şu şekilde konuştu: 

2018 yılı Ekim ayında dönemin Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilinin talimatlarıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Van Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle eski Endüstri Meslek Lisesi tarihi binasının Van Kent Müzesi yapılması için dönüşüm ve restorasyon projesi çalışmalarına başlandı. 

Kentin kültürel ve toplumsal hafızasını oluşturacak Van Kent Müzesi dönemin Valisi başkanlığında, ilgili kurum müdürleri, akademisyenler ve teknik elemanların da katılımıyla Büyükşehir Belediyesi ve Valilikte 2 ayrı değerlendirme toplantısı yaptı. Daha sonrada ilgili kurum müdürleri, akademisyenler, meslek odaları temsilcileri, STK temsilcileri,  okul mezunları, kültür ve sanat çevreleriyle, teknik elemanların katılımıyla farklı tarihlerde "Van Kent Müzesi Çalıştayı" gerçekleştirildi. 

İLHAN,“VAN KENT MÜZESİ YAPILACAK DİYE MİLYONLARCA PARA HARCANDI” 
Sonuç olarak Eski Endüstri Meslek Lisenin yerine Van Kent Müzesi yapılacak diye milyonlarca para harcandı ve sonraki yıllarda göreve gelen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili tarafından proje iptal edildi.

2020 yılında Tekel Binası için Kültür Evi olacak diye çalışmalara başlandı. Çok ciddi paralar harcanarak dönüşüm ve restorasyon projesi gerçekleştirildi, her ne hikmetse 1 yıldır restorasyonu tamamlanan, Tekel Binası Kültür Evi olarak faaliyete geçemedi, içine hırsızlar bile dadandı.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak hatırlatmakta yarar görüyoruz! 

Kentlerin kültürel ve toplumsal hafızalarını oluşturacak olan Kent Müzeleri ülkemizin birçok şehrinde mevcuttur.

11 yıldır Van’da yapılan birçok iş ya yarım bırakıldı, ya da yapılıp çürümeye terkedildi.

Tekel Binasının aynı akıbeti yaşamaması adına; bir an evvel Valiliğe bağlı Van Kent Müzesi ve Kültür Evi olarak faaliyete geçirilmeli harap olmaktan kurtarılmalıdır.

Ayrıca ilçelerimizde de Kaymakamlıklar tarafından Kent Müzeleri açılması için çalışmalara başlanmasını tavsiye ediyoruz.

KAYNAK: Vangölü TV 

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV