İlhan: Trafik keşmekeşi son bulmalı!

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın trafik sorununa değindi.

VAN 28.09.2024 18:27:00 0
İlhan: Trafik keşmekeşi son bulmalı!
Tarih: 28.09.2024 18:37

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'da trafikte yaşanan sorunların katlanarak devam ettiğini belirterek, defalarca dile getirmelerine rağmen yetkililerin söz konusu sorunun çözümü için çaba göstermediğini dile getirdi. İlhan, yıllardan beridir süregelen ve artık içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunun biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Van'ın trafik ve otopark sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, kent genelinde içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunun bir kez daha gündeme taşıdı.

Van'da son yıllarda trafikte ciddi anlamda sorunların yaşandığını söyleyen Başkan İlhan, özellikle mesai başlangıcı ve mesai sonrası trafikte yoğunluğun hat safhaya ulaştığını ifade etti.

Metro, tramvay gibi toplu taşıma seçeneklerinin ve alternatif yolların olmaması, çevre yolunun yapılmaması, yeterli sayıda köprülü kavşak, dalçık olmayışı, otopark sorunu, bazı noktalardaki gereksiz trafik ışıklarının şehirdeki trafiğin çileye dönüşmesine sebep olduğunu belirten Başkan İlhan, trafik sorununun çözümü için gayret gösterilmesini istedi.

"TRAFİK SORUNU YENİ BİR SORUN DEĞİL"

Son yıllarda kentte trafiğin ciddi bir sorun haline dönüştüğünü söyleyen İlhan, "Van, tarihi ve doğal güzellikleriyle, kültürel zenginlikleriyle dolu bir şehir, fakat her geçen gün artan araç sayısı ve buna bağlı olarak yaşanan trafik sıkışıklığı, maalesef ki bu güzellikleri gölgede bırakıyor. Trafik sorunu yeni bir sorun değil uzun zamandır devam eden, en ufak bir yağışta daha da büyüyen bir sorun, ama geçen hafta sonu trafik sorunu çileye dönüştü. Trafik sorunu sadece bir ulaşım sorunu değil, aynı zamanda çevresel, sosyal ve ekonomik bir sorundur. Günümüzün hızla değişen dünyasında, şehirlerin ulaşım altyapıları da bu değişime ayak uydurmak zorunda! Van'da bu konuda atılan adımlar yetersiz kalmakta. Bunu görmek, yaşamak ve hissetmekteyiz. Her gün işe, okula giden vatandaşlarımız, işlerini yapmak için yola çıkan esnaflarımız, bu sorunla yüzleşmek zorunda kalıyor. Zaman kaybı, stres ve sağlıksız bir yaşam, herkesin ortak paydası haline geliyor. Otopark sorunu ise bu sorunun bir diğer boyutudur. Şehrimizde yeterli otopark alanı bulunmaması, araç sahiplerinin sorun yaşamasına sebep oluyor. Araçlarını park edecek yer bulamayan vatandaşlarımız, sokaklarda park etmek zorunda kalıyor. Bu da hem trafik akışını bozuyor hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Van'ın güzelliklerini görebilmek için önce bu sorunların çözülmesi gerekiyor" dedi.

"VAN'IMIZIN TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN HEP BİRLİKTE ADIM ATMALIYIZ"

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak, bu sorunları çözmek için kararlı bir duruş sergilediklerini söyleyen Başkan İlhan, "Yerel yönetimlerin, şehir planlamasında daha etkin ve proaktif bir rol oynaması gerektiğine inanıyoruz. Ulaşım ve otopark sorununu sadece bir engel olarak görmekten ziyade, bunu bir fırsata çevirmek mümkün, yeni otopark projeleri, alternatif ulaşım yolları ve toplu taşıma sistemlerinin güçlendirilmesi, bu sorunların üstesinden gelmek için atılacak önemli adımlardır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak özellikle trafik sorununun yoğun olduğu Maraş Caddesi, AVM önü, Cumhuriyet Caddesi gibi yerlerde yol üzerlerinde otopark uygulaması kaldırılmalı, VATBO'dan Bölge Hastanesine kadar olan bölgede ivedi olarak yeni dalçıklar yapılmalı. Uzun vadede çözüm için kronik sorunumuz olan çevre yolunun tamamlanarak bağlantı yollarının yapılması gerekmektedir. Daha önce otopark olarak yapılan mısır çarşısı yanındaki bina ne işyeri ne de otopark olarak kullanılmakta bu binanın da depreme dayanıklılık testinin yapılıp İpekyolu Belediyesi ya da VASKİ olarak kullanılmalıdır. Van'ımızın trafik ve otopark sorununu çözmek için hep birlikte adım atmalıyız. Bu konuda atılacak her adım, hem şehrimizin geleceği hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesi için büyük bir önem taşımaktadır. Van'ı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için birlikte çalışalım" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ