İpekyolu hükümet konağında sona gelindi

İpekyolu hükümet konağında sona gelindi

VAN 19.10.2024 11:31:00 0
İpekyolu hükümet konağında sona gelindi
Tarih: 19.10.2024 11:32

Van'ın İpekyolu ilçesine modern hükümet konağının kazandırılması için çalışmalarda sona gelindi. Eski Bayındırlık binası yerinde yapımı devam eden İpekyolu Hükümet Konağı 4 kattan oluşuyor. Van Valisi Ozan Balcı, İpekyolu Hükümet Konağı'nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kamu yatırımlarına ara vermeden devam eden Van Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İpekyolu ilçesine moderne kaymakamlık binası kazandırıyor. Bu kapsamda Eski Bayındırlık binası yerinde Nisan ayında başlayan çalışmalarda sona gelindi.

Van'ın İpekyolu ilçesinde eski eski Bayındırlık binası yerinde 1 bin 960 metrekare alan üzerinde yapımı devam eden modern hükümet konağı, 4 kattan oluşuyor. Yeni hükümet konaklarının tamamlanmasıyla beraber, birçok birimin tek çatı altından hizmet vermesi bekleniyor.

Modern binaların tamamlanması ile vatandaşın hizmete tek bir yerden kolay ulaşması suretiyle zamandan kazanılması, kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulması hedefleniyor.

İpekyolu ilçesine kazandırılan modern ve son teknolojik altyapıya sahip yeni hükümet konağında, vatandaşların rahatı için gerekli olan her şey düşünülerek 4 kattan inşa edildi.

Modern hükümet konağı bünyesinde çok amaçlı konferans ve toplantı salonu, oto park alanı, tören alanı, engelli ve yaşlı vatandaşlar için asansör de bulunuyor. Hükümet konağı hizmete açıldığında, farklı yerlerde hizmet veren kurumlar tek çatı altına alınacak ve böylece vatandaşlara günümüz şartlarına uygun modern bir kamu hizmeti sunulacak.

2023 yılı başında ihalesi yapılan ve Nisan ayında temeli atılan hükümet konağında son rötuşlar yapılırken, hükümet konağının önümüzdeki süreçte hizmete açılması hedefleniyor.

Binada kaymakamlık makamının yanı sıra birçok kamu kurumu burada toplanarak tek çatıdan hizmet verecek. Bina toplamda bin 960 metrekarelik bir alana sahip olacak.

VALİ BALCI ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Van Valisi Ozan Balcı, yapımı son aşamaya gelen İpekyolu ilçesi hükümet konağında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Vali Balcı, İpekyolu Hükümet Konağı inşaatının kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

"VATANDAŞLARIMIZA DAHA GÜZEL ORTAMLARDA KAMU HİZMETLERİ VERİLECEK"

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Vali Balcı, "Başkale İlçemizin Hükümet Konağı tamamlanarak hizmete açıldı. Tuşba ilçesi Hükümet Konağının inşaatı devam ediyor. Özalp ilçesi Hükümet Konağının ihalesi yapıldı. Onun da inşaatına başlanacak. Muradiye Hükümet Konağımızın da projesi yapıldı. İnşallah hükümet konaklarımız tamamlandıktan sonra vatandaşlarımıza daha güzel ortamlarda kamu hizmetleri verilecek" dedi.

KÜLTÜR ADASI YÜKSELİYOR…

Van Valisi Ozan Balcı, yapımı devam eden yatırımları yerinde inceledi. Vali Balcı bu kapsamda, inşaatı devam eden yeni kültür merkezi, yeni il halk kütüphanesi ile bebek-çocuk kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Van'da geçtiğimiz yıl yapımına başlanan İl Halk Kütüphanesi ve Bebek-Çocuk Kütüphanesi inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor. 7 bin 366 metrekarelik alan üzerine 2 kat şeklinde inşa edilecek ve kentte eğitime büyük katkı sağlayacak proje bölgenin en büyüğü olacak.

Bebek-Çocuk Kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesi olmak üzere iki ana bölümden oluşan ve bünyesinde dijital kütüphane, şehir araştırma merkezi, kulüp çalışma odası, atölyeler, çalışma salonu, kafe, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bebek bakım odası, 0-3, 3-6, 6-12 ve 12-15 yaş aralıkları için farklı salonlar, etkinlik alanları, arşiv, depo, WC'ler, sığınak ve mescit gibi donatılar yer alan projede çalışmalar sürüyor.

Beraberindekilerle birlikte devam eden yatırımları yerinde inceleyen Van Valisi Ozan Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Valisi Ozan Balcı, bu kapsamda beraberindekilerle birlikte ilk olarak, Devlet Tiyatrosu binasının yanında yapımı devam eden İl Halk Kütüphanesi ile Bebek-Çocuk kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkilisinden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Vali Balcı, özellikle ilimizin çocuklarına ve gençlerine büyük fayda sağlayacak kütüphanenin kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti.

Vali Ozan Balcı akabinde, Devlet Tiyatrosu yanında yapımı devam eden yeni İl Halk Kütüphanesi ile Bebek-Çocuk kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Balcı, çok kapsamlı hizmet verecek olan kültür merkezinin ilimizin kültür ve sanatına büyük katkı sağlayacağını belirterek çalışanlara kolaylıklar diledi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU