Gönüllü kadınlar Van’da 150 bebeği giydiriyor

Türkiye’nin çeşitli illerinde gönüllü olarak bebekler için giysi ören kadınların oluşturduğu Bir Yumak Bin Yürek projesi kapsamında Van’a 150 bebek için giyim malzemesi gönderildi.

KADIN 18.12.2021 10:32:22 0
Gönüllü kadınlar Van’da 150 bebeği giydiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye’nin farklı illerinde son birkaç yıldır dayanışma içine giren gönüllü kadınlar, ihtiyacı olan ailelerin bebeklerine iplikten çeşitli giyim malzemesi örüyor. 
Yaptıkları çalışmayı 'Bir Yumak Bin Yürek' olarak adlandıran ve bunu bir projeye dönüştüren kadınlar, yeterli miktar oluştuğunda söz konusu malzemeleri değişik illerde dayanışma içinde oldukları sivil toplum kuruluşları aracılığıyla o ildeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı sağlıyor.

VAN’A DA GÖNDERİLİYOR

Gönüllü kadınlar Van’da bu farkındalık çalışmasını Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile birlikte yürütüyor.
Van’a gönderilen el emeği örgü malzemeleri, dernek aktivistleri tarafından tespit edilen ailelere dağıtılıyor.

“BEBEKLER ÜŞÜMESİN DİYE…”

Bir Yumak Bin Yürek ekibi gönüllü kadınlar tarafından önceki gün yine Van’a bebekler için yapılan el örgü ürünleri yollandı.
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, “Bir Yumak Bin Yürek projesi kapsamında 150 bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerimiz geldi. Van ilimizde bebekler üşümesin diye onların ihtiyacını karşılayacağız.” dedi.

YAKINDA DAĞITILACAK

Gelen malzemelerin yakın bir tarihte tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını belirten Turğut, şunları söyledi:
“Yakın bir süre içerisinde Hayatın Renkleri Solmasın Derneği olarak ihtiyacı olan çocukları tespit edip, ihtiyaçları olan malzemeleri takdim edeceğiz. Bu malzemelerimiz özellikle metropol şehirlerde daha çok bu işe gönül vermiş kadınların yapmış olduğu malzemelerden oluşuyor. Örgüden yapılmış olan battaniyeler, patikler, çoraplar, kazaklar var, bunları yakın bir süre içerisinde ailelerimize takdim edeceğiz. Gönüllü kadınlarımıza, Bir Yumak Bin Yürek ekibine sonsuz teşekkürler ediyoruz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI