Kadınların el emeği Edremit’te sergilendi

Kadınların el emeği Edremit’te sergilendi

EDREMİT 22.07.2023 11:07:00 0
Kadınların el emeği Edremit’te sergilendi
Tarih: 22.07.2023 11:09

Van'ın Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Aile Destek Merkezleri'nde kurs alan kadınların 'el emeği göz nuru' çalışmalarının sergilendiği 'Kadın El Emeği ve Sanat Sergisi' açıldı. Edremit Kent Meydanı'nda açılan sergi, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Edremit Kent Meydanı'nda düzenlenen sergide, 17 farklı Aile Destek Merkezi'nde eğitim alan kadınların çalışmaları sergilendi. Sergide, el sanatları, dikiş, ahşap boyama ve resim gibi çalışmalar ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Sergiye Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Belediye Başkanı İsmail Say, İlçe Emniyet Müdürü Bekir Çırakoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Volkan Alıcı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Alaattin Bildirici, İlçe Nüfus Müdürü Adem Öznur, AK Parti İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, İlçe Müftüsü İsmail Böyük, Edremit İlçe Tapu Müdürü Selim Tırak, Mal Müdürü Veysi Oğuz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çağatay Mirahmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Oflaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Gündoğdu, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Sergide konuşan Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, "Bir yıl boyunca emekleriyle, gayretleriyle her gün ADEM'lere gelen değerli hanımefendilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte bize destek sunan Van Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Edremit Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Bu serginin hepinize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

SAY: "KADIN EMEĞİNİN YANINDAYIZ"

Daha sonra söz alan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, kadınların evlerine götürebilecekleri ve aile bütçesine katkıda bulunabilecekleri tüm projelerin yanında olduklarını belirterek, "Bugün hakikaten bir yıl boyunca el emeği, göz nuru olan ürünleri sergilemek için bir program hazırladık. Edremit Kent Meydanı'nda günde binlerce kişinin uğrak yeri olan burada, ürünlerinizi sergileyeceksiniz. Gerek kaymakamlığımıza bağlı, gerekse belediyemize bağlı tüm merkezlerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bizler de gerek belediye olarak, gerek kaymakamlık olarak, kadın emeğinin, özellikle kadınların evlerine götürebilecekleri ve aile bütçesine katkıda bulunabilecekleri tüm projelerin yanındayız ve arkasındayız. Elinize, emeğinize sağlık" ifadelerini kullandı.

Kurdele kesiminin ardından sergi alanın gezildiği festivalde, Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, Edremit Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinleti, Edremit Belediyesi Toplum ve Yaşam Merkezleri'nin geri dönüşüm ürünlerinden hazırlamış olduğu defile gösterisi, Edremit Belediyesi Kreş Sınıfı öğrencilerinin gösterisi sergiye katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Öte yandan, sergiye katılanlara Van'ın yöresel yemeği ayran aşı ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

 

  •