Tarih: 19.10.2024 11:18

Köstebek yuvasına dönen yollara yama…

Facebook Twitter Linked-in

 

Van'ın Başkale ilçesinde köstebek yuvasına dönen ve vatandaşları canından bezdiren yollara, Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yama yapılıyor.

Özellikle Başkale ilçesinin içerisinden geçen Van- Hakkâri karayolunda oluşan köstebek yuvaları, vatandaşları ve yolu kullanan sürücüleri canından bezdirmişti. Yıllardır süre gelen sorun, tepkiler üzerine Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından çözüme kavuşturuluyor.

Başkale ilçesinden geçen 3 kilometrelik Van- Hakkâri karayolunda oluşan çukurlar, adeta köstebek yuvasını andırırken, sorun sürücüleri canından bezdirdi.

Bu kapsamda harekete geçen Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, Başkale ilçesinin içerisinden geçen karayolunda onarım çalışmaları yaparken, oluşan çukurları asfaltla yeniden kapatıyor.

Yıllardır süre gelen sorun defalarca yapılmasına rağmen, bir türlü istenilen seviyeye gelmedi.

Her gün araçlarını sanayi götürdüklerini, bozuk yollardan dolayı araçlarıyla caddeye çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlar, "Başkale'de yollar çile oldu. Dağlar delinerek, tünellerle şehirler birbirine bağlandı. Ama maalesef yıllardır beridir Başkale'nin yol sorunu bir türlü bitmedi. Ne acıdır ki yapılan yolların ömrü çok kısa oluyor. Bu milletin, bu devletin parasına yazık. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü yıllardır bu çileyi vatandaşa yaşatıyor. Bozulan yol yapılmıyor" ifadelerini kullandı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —