Öztürk: Fotoğraf yarışmaları kent tanıtımına imkan sağlıyor

Bugüne dek birçok şehirde yapılan fotoğraf yarışmasında jüri görevi üstlenen Vanlı Gazeteci ve Fotoğrafçı Ali İhsan Öztürk, kentlerin tanıtımında fotoğraf yarışmalarının önemli bir payı olduğunu vurguladı.

KÜLTÜR 22.09.2021 09:57:21 0
Öztürk: Fotoğraf yarışmaları kent tanıtımına imkan sağlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanlı gazeteci Ali İhsan Öztürk, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve DİKA’nın destekleri ile yarın başlayacak olan ve 26 Eylül’e kadar sürecek olan fotoğraf yarışmasında jüri üyesi olarak görev alacak.

Dünyanın en önemli haber ajanslarından biri olan Reuters Haber Ajansı Van muhabiri, aynı zamanda Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Öztürk, Mardin’de yapılacak olan fotoğraf yarışmasında seçici kurulda görev yapacak.


 
Bugüne dek birçok fotoğraf yarışmasında ödül alan, farklı yarışmalarda jüri üyeliği görevi üstlenen Vanlı Gazeteci, kıdemli foto muhabiri Ali İhsan Öztürk, 23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fotoğraf yarışmasında daha görev alacak.

Mardin’de düzenlenecek olan ve seçili kurulunu uluslararası fotoğraf sanatçılarının oluşturduğu yarışmada Ali İhsan Öztürk, Hasan Açan, Mehmet Aslan, Mustafa Binol, Mustafa Kılıç, Murat Bakmaz, Prof.Dr. Özer Kanburoğlu ve Zehra Soylu Çöplü jüri olarak yer alacak. 

FOTOĞRAF SANATI DA GELİŞİYOR

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve DİKA’nın destekleri ile medeniyetler şehri olan Mardin ve tüm ilçelerinin tanıtılmasına katkı sağlamak, şehrin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğinin ve turistik yönlerinin ön plana çıkarmasının,  Mardin ve tüm ilçelerinde yaşayan insanların fotoğraf sanatına ilgi duymasına, sanatsal faaliyetlere katılımın arttırılmasına ve fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlayacağı amaçlandığı sanatsal etkinlik kapsamında fotoğraf sevenlerin buluşacağı “Mardin Fotoğraf Maratonu 2021” konulu Fotoğraf Maratonu 23-26 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

Yarışmaya hem profesyoneller hem amatör yarışmacılar katılım sağlarken, yarışma kapsamında dört gün boyunca Fotoğraf Maratonu'nda yer alacak.


 
Fotoğraf Maratonu 2021’ ye katılmak için Mardin’e gelen yarışmacılar 4 gün boyunca Mardin’i bütün yönleriyle fotoğraflayacaklar.


 
YARIŞMADA DERECEYE GİRENLERE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VERİLECEK

Yarışmada Birincilik Ödülü: 12.000 TL, İkincilik Ödülü: 10.000 TL, Üçüncülük Ödülü: 8.000 TL, Mardin Valiliği Özel Ödülü: 4.000 TL, Mardin Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü: 4.000 TL, DİKA Özel Ödülü: 4.000 TL, Aziz Sancar Özel Ödülü: 4.000 TL, Adnan Avuka Özel Ödülü: 4.000 TL, Suphi Hindiyerli Özel Ödülü: 4.000 TL, Şeyhmus Erginoğlu Özel Ödülü: 4.000 TL, Zekiye Midyat Özel Ödülü: 4.000 TL, Sergileme Ödülü  (60 Adet)   : 400 TL, Satın Alma (Kurumun isteği kadar) : 400 TL ödül verilecek.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun