_Projelerde öncü olmak için çalışacağız

Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, Müze Müdürlüğünden edindiği bir deneyimle göreve geldiğini belirterek, “Van Müzesinde edindiğimiz tecrübemizi bu gün artık İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinde farklı bir noktaya

KÜLTÜR 6.01.2022 11:51:06 0
_Projelerde öncü olmak için çalışacağız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Urartu Müzesi Müdürü Erol Uslu, 27 Aralık 2021 tarihinde bakanlık tarafından Van İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. Uslu, yeni görevine başlarken, böylece ilk kez bir müze müdürü, kültür müdürü olarak atanmış oldu.

MÜZEDE 7,5 YIL

Yeni göreviyle ilgili açıklamada bulunan Uslu, “Van, tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle ve doğasıyla eşsiz zenginliğe sahip bir ilimizdir. Böyle bir kentte idarecilik yapmak herkesin talep ettiği ve arzulayacağı bir durumdur. Bu kapsamda 7,5 yıllık Van Müzesi Müdürlük görevini bırakırken içimdeki burukluk duygusunu aynı ilde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine gelmemle bir nebze olsa bastırmaya çalışıyorum.” dedi.

MÜZE GÜNLERİNİ UNUTMUYOR

Müze müdürlüğü süresince önemli hizmetlere imza atıldığını ve bunun gururunu yaşadığını belirten Uslu, “Van Müzesi, bırakın bölge müzesi olma durumunu, ülkemizde hatta Avrupa müzeleri arasında zikredilebilecek bir potansiyele sahiptir. Böyle bir müzeyi ilimize kazandıran başta Kültür ve Turizm Bakanlığına, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne, Valiliğimize, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına ve diğer paydaşlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. Van Müzesi ilimizin marka değerlerinin başında gelir ve böyle bir müzenin kuruluşunda yer almak ayrıca şahsımı onure ediyor ve her zaman da bunun haklı gururunu taşıyorum.” diye konuştu.

DENEYİM AVANTAJA ÇEVRİLECEK

Yeni görevindeki başarı ölçüsünü müzedeki görevinde edindiği deneyimle açıklayan Uslu, şunları kaydetti: “Van Müzesinde edindiğimiz tecrübemizi bu gün artık İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinde farklı bir noktaya taşımak istiyoruz. Müdürlük olarak kültür ve turizm alanında yapılacak tüm projelerde öncü olmak için tüm gayretimizle çalışacağız.”

Özel Haber: Adil HARMANCI