Van İl Kültür Müdürü değişti

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Van Müze Müdürü Erol Uslu atandı.

KÜLTÜR 27.12.2021 17:53:07 0
Van İl Kültür Müdürü değişti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha öncede Van İl Kültür Müdür Yardımcısı Abdurrahman Şahin'in vekaleten yürüttüğü Van Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Bakanlık Onayı ile atanan Müze Müdürü Erol Uslu atandı.

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Sayın Bakanımızın onayı ile Müze Müdürümüz Sayın  Erol Uslu görevlendirilmiştir. Van'ın sahip olduğu zengin kültür ve turizm potansiyelini en iyi şekilde yerel paydaşlarla birlikte tanıtıp geliştireceği temennisiyle başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

EROL USLU KİMDİR?

1981 Muş doğumlu olan Erol Uslu Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünden 2006 yılında mezunu oldu ve aynı üniversitede 2010 yılında yüksek lisansını tamamladı.

İlk olarak 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünde göreve başladı.

Uslu, yaklaşık 16 yıldır Van Müze Müdürlüğünde çalışmaktadır.

7,5 yıldır da Van Müzesi Müdürlüğünde, müdür olarak görev yapmakta iken Kültür ve Turizm Van İl Müdürü olarak atanan Erol Uslu evli ve üç çocuk babasıdır.

İsmi daha çok Van Müzesi ile gündeme gelen Uslu "Avrupa Müze Forumu" tarafından düzenlenen 'Avrupa'da Yılın Müzesi' yarışmada finale kalan yeni Van Müzesi'nin kurucusudur.