Van Müzesi ilk kez turizm fuarında yer aldı

Van’da, 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na Van Müzesi de ilk kez katıldı. İranlı katılımcılar ve yöresel giysileriyle Vanlı katılımcılar da fuara ayrıca renk kattı. Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Ba?

KÜLTÜR 4.10.2021 10:42:00 0
Van Müzesi ilk kez turizm fuarında yer aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Asya Fuarcılık tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 30 Eylül günü Van Expo Fuar Merkezi’nde açıldı ve dün sona erdi.

FUARA BÜYÜK İLGİ
Firmalar aracılığıyla farklı illerin yerel ürünlerinin ve hediyelik eşyaların buluştuğu fuara İran, Irak, Azerbaycan ve Gürcistan turizm acenteleri ve firmalar da ilgi gösterdi.
Bakanlık düzeyinde de katılım sağlanan ve dün kapanan fuar, 4 gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu.

VAN MÜZESİ İLK KEZ KATILDI
Bulundurduğu eserlerle dünyanın en büyük Urartu müzesi olan Van Müze Müdürlüğü de açtığı stantta bu yıl fuardaki yerini aldı. 
Müzenin tanıtımının yapıldığı stantta görevliler, müzenin iç yapısını, yer alan eserleri gösteren görselleri sergilerken, sözlü olarak da standı ziyaret edenlere müze hakkında ve Müze Kart hakkında bilgiler verdi. Ayrıca stantta hem müzeyi hem Van’ı tanıtan broşürler dağıtıldı.
Müze Müdürü Erol Uslu, fuara ilk kez katıldıklarını belirterek, Van ve bölge turizmine büyük katkısı olan müzeyi en iyi şekilde hem yerli hem yabancı konuklara tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.  

YÖRESEL KÜLTÜRE İLGİ
Fuarda ayrıca yöresel kıyafetleriyle yer alan Vanlı kadınlar da büyük ilgi gördü.
Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait stantta yün tarayan ve eğiren kadınlar aynı zamanda el değirmeninde buğday öğüttü. 

İRAN STANDI
Van’dan ve diğer illerden gelen turizm acenteleri fuarda yer alarak tanıtımlarını yaparken, İran, Irak, Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen firmalar ve acenteler de stantlar açtı.
Stantlar arasında en fazla ilgiyi İranlı iki iş kadınının tanıtım yaptığı stant gördü.
İran kültürüne has giysileri ve el örgü ürünlerini sergileyen iş kadınları, standı ziyaret edenleri sempatiyle karşılayıp ürünler hakkında tercüman aracılığıyla bilgiler verdi. 

FUARDA MÜZİK SESİ
Fuarda canlı müzik de eksik olmadı.
Van Büyükşehir Belediyesi standında yer alan müzik grubu, fuar boyunca çaldıkları parçalarla ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. 

“BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE İLGİ OLDU”
Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, pandemi sürecine rağmen, beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.
Fuarın amacına ulaştığını ifade eden Güler, şunları kaydetti:
“Turizm sektörü özellikle negatif etkilendi pandemiden. Biz bu kadar katılım beklemiyorduk. Hem İran’dan, diğer ülkelerden hem Türkiye’nin illerinden gelen firmalarla görüşmelerimiz çok yararlı geçti. Amacına hizmet eden çok güzel bir fuar oldu. Çok yoğun bir katılım oldu, bu noktada iyi bir fuar geçti. Beklentilerimizin de üzerinde verimli olan bir fuar oldu. Dediğim gibi amacına uygun bir fuar oldu, bu yönüyle mutluyuz.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi