KUR'AN KİME GEREKMEZ

Ramazan Demir yazdı.

YAŞAM 25.05.2023 12:17:00 0
KUR
Tarih: 25.05.2023 12:26 Güncelleme: 25.05.2023 18:24

بسم الله الرحمنِ الرحيم

KUR'AN KİME GEREKMEZ


* Eğer gelecek umutlarını Allah dışındaki, Allah'ın kitabı dışındaki düzenlere bağlamışsan sana Kur'an gerekmez.

* Eğer Allah dışındaki otoriteler önünde eğilmekten rahatsız olmuyorsan Kur'an sana gerekmez

* Şu varlığa bakıp, bu muhteşem düzeni oluşturana hayranlık duymuyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Şu varlığın her zerresine merhameti koyana karşı içinden gele gele bir VEFA borcu duymuyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Onun mülkünden yediğin, Onun mülkünde gezdiğin, Onun mülkünden ha bire faydalandığın halde, tüm bunları onun yaptığını görmeyip O'na minnet duymuyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Bu muhteşem gücüne, bu sonsuz ilmine, bu sonsuz cömertliğine, bu sonsuz zenginliğine, bu sonsuz yüceliğine rağmen senin gibi zerre bile etmeyecek bir yaratığı muhatap alıp Kitap gönderdiği için O'nun bu velinimetliliği karşısında gözlerin dolmuyorsa, kalbin titremiyorsa Kur'an sana gerekmez.

* Fındık kabuğunu bile doldurmayacak ahmak aklınla O'nu sorgulayacak karakterde isen Kur'an sana gerekmez.

* Varlığının anlam ve amacını O yaratan ben yaratılan, O muhtaç olmayan ben muhtaç, O sonsuz ilim sahibi ben o ilme muhtaç temeli üzerine oturtmamışsan Kur'an sana gerekmez

* O yol göstermezse karanlıklar içinde yol bulamayacak bir şaşkın olacağını hala anlamamışsan Kur'an sana gerekmez

* Umudunu Allah'tan başkasına bağlamışsan Kur'an sana gerekmez.

* Mensubu olduğun insan türünün gidişatından rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

*Mensubu olduğun insan türünün güzelim gezegeni cehenneme çevirdiğinden rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

* İlkesiz, kuralsız, çerçevesiz yaşamak seni rahatsız etmiyorsa Kur'an sana gerekmez.

* Tekinsizlik, güvensizlik, umutsuzluk, huzursuzluk içinde yaşamayı sürdürülebilir bir şey olarak görüyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Resuller gibi hakiki imamları bırakıp her biri karakter fukarası olanları lider, imam, yol gösterici, sorun çözücü olarak görüyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Gezegenin kaynaklarının hoyratça israf edilmesinden, birilerine peşkeş çekilmesinden rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

*Yüce Allah'ın birini diğerine kefil kılarak insanlığa ulaştırılması gereken rızıkların, şeytanı bile şaşırtan pis düzenlerle güçlüye aktığından rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

* Anaları analığından babaları babalığından evlatlığı evlatlığından eden şu ĞAYYA çukuru düzenlerde yaşamaktan rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

* İşçinin emeğinin karşılığını alamadığı sahte düzenlerden rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

* Zavallı insanların sırtına yüklenmiş haksız yüklerden rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

* Yalancılıktan, sahtecilikten, ahlaksızlıktan, her geçen gün daha fazla etrafını saran günah sarmalından rahatsız değilse Kur'an sana gerekmez.

* Dağdaki kurdun, daldaki kuşun, yerdeki böceğin bile tekinsizliği, güvensizliği artık kanıksamaya başlamış olduğunu görmüyorsan veya görüp de bundan rahatsız olmuyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Doğru olmayı insan türünün doğal karakteri değil de erdem olarak görüyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Çok değerli bir hayatı, şu dünyanın geçici değerlerinin peşinde harcamaktan rahatsız değilsen Kur'an sana gerekmez.

* Eğer sana ağam, paşam, canım, aşkım, aslanım diye hitap edilmesi, O'nun sana KULUM diye hitap etmesinden daha sevimli geliyorsa Kur'an sana gerekmez.

* Kibrin seni esir almışsa Kur'an sana gerekmez.

* Sonsuz gücüne rağmen sana karşı güç kullanmayan Allah'ı unutup, güce tapıyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Sonsuz bir zenginliğe sahip olmasına rağmen, verdiklerini gözünün içine sokmayan Allah'ı unutup Mütevazi olmuyorsan Kur'an sana gerekmez.

* İnsanım, eksiğim, senin yardımın olmadan tamam olamam, sen her eksiği tamamlayan Samed, sen her muhtacın imdadına koşan Cömert diyerek onun divanında boyun bükmemişsen ve bükmeyi de aklından geçirmiyorsan, aklından geçirmekle kalmayıp bu yönde adım atmıyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Cebindeki kredi kartlarına, bankadaki hesaplarına, yastık altındaki altınlarına, malına, mülküne bakarak kendini geleceğe karşı emin hissetmeye başlamışsan, yarınlarını garanti altına aldığına inanmaya başlamışsan Kur'an sana gerekmez.

* O'nun sonsuz cömert biri olduğunu unutup, içinde bulunduğun fakirlikliği ve muhtaçlığı bahane ederek , ilkesiz ve çerçevesiz bir yaşamın senin için mübah olduğunu düşünmeye başlamışsan Kur'an sana gerekmez.

*  Önüne serilmiş varlıklara bakarak her şeyi yiyebileceğini, her deliğe girebileceğini, her şeyi giyebileceğini, herkesle arkadaşlık, dostluk veya yarenlik edebileceğini düşünüyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Aklını, sana koyulan sınırları aşmak, delmek, izale etmek, baypas etmek, etkisiz hale getirmek için kullanıyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Kur'an okuduğun halde, sınırları yıkmak temeli üzerine oturmuş kuş beyninle, Kur'an'da şu yok, bu yok diyerek, yaşamın ilkelerinde sınırsızlığa doğru bir istikamet tutmuşsan Kur'an sana gerekmez.

* Kur'an karşısındaki tavrın "işittim ve itaat ediyorum" demekten daha düşük seviyedeyse Kur'an sana gerekmez.

* Kur'an'daki tehditlerden için ürpermiyor ve korkmuyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Kur'an'daki vaatler senin için düğün bayram değilse Kur'an sana gerekmez.

* Kur'an'a seni karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir NUR gözüyle değil de kitaplığındaki herhangi bir kitap gözüyle bakıyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Allah'ı her an canlı bir şekilde gündeminde tutmayan aklından şikayet edip, anları kayıp anlar olarak görmüyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Allah gibi vefalı, cömert, mütevazi, merhametli, şefkatli, hemen bağışlayan bir ilaha sırtını dönmüş, kendisini böylesine güzel birinden mahrum etmiş şu insanlığa bakıp için yanmıyorsa Kur'an sana gerekmez.

* Kur'an bilgin sana işaret parmağını zavallı insanlara çevirtiyorsa ve iki de bir o parmağı zavallıllara sallıyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Kur'an bilgin seni yüce dertler sahibi yapmıyorsa ve bu dertleri bir şeref olarak göstermiyorsa Kur'an sana gerekmez.

* Bu Kur'an'ı ahmak toplantıların, sosyal medya kanallarının, renksiz hayatının, sonu gelmez tartışmaların nesnesi olarak görmeye başlamışsan Kur'an sana gerekmez.

* Onsuz da adam olurum diyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Onsuz da yolumu bulurum diyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Onsuz da insan kalır ve insanlığımı sürdürebilirim diyorsan Kur'an sana gerekmez.

* Kısacası, Allah sana gerekli değilse Kur'an sana hiç ama hiç gerekmez.

VESSELAM

الحمد لله رب العلمين

Ramazan Demir