Mahalle sakinleri isyan ediyor!

Akköprü mahallesinde ruhsatsız faaliyet yürüttüğü iddia edilen düğün salonu, vatandaşları rahatsız ediyor.

TUŞBA 16.07.2024 12:37:00 0
Mahalle sakinleri isyan ediyor!
Tarih: 16.07.2024 13:36 Güncelleme: 16.07.2024 17:12

Van'ın Tuşba ilçesinde bulunan Akköprü mahallesinde ruhsatsız şekilde faaliyet yürüttüğü iddia edilen düğün salonu, vatandaşları rahatsız ediyor. Mahalle sakinleri tarafından yapılan açıklamada düğün salonunun ruhsatsız olduğu ve 1 aydır faaliyet yürüttüğü belirtildi. Söz konusu yapıda ses yalıtımının yapılmaması özellikle mahalle içerisinde gürültü kirliliğine neden oluyor. Bu durum oldukça rahatsızlık oluştururken, gerçekleşen düğünlerde yüzlerce aracın mahalleye girmesi sakinleri rahatsız ediyor.

İşte mahalle sakinleri tarafından yapılan açıklama...

"Van ili Tuşba İlçesi Akköprü Mahallesinde ikamet etmekteyim. Tuşba Sağlık 1.Sokakta (Tusba 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi yanında) yaklaşık 7-8 aydır ruhsat alınmadan kaçak şekilde yapımına başlanan ve 1 (bir) aydır da faaliyete başlayan düğün salonu yapılmıştır. Yaklaşık 3 (üç) dönüm arazinin içine Kaçak yapılan bu düğün salonunun yanında Tuşba 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, Eczane yakınında Fevzi Şengül İlköğretim Okulu ve yerleşim yerleri bulunmaktadır. Anılan düğün salonu için Tuşba belediyesi mahalle sakinlerimizce ve tarafımızca aranarak ruhsat alınmadan (kaçak) yapıldığı bildirildiği halde bugüne kadar müdahale edilmemiş ve yasal işlem başlatılmamıştır.

Yaklaşık 3 dönüm arazinin içine yapılan ve en az her düğünde 1000 kişinin girmekte olduğu ve düğün sahiplerine ait yüzlerce araç park etmektedir.

Söz konusu düğün salonu standartlara uygun yapılmadığından (ses yalıtım uygulaması ve diğer teknik şartlara uyulmadan yapıldığından) ses olduğu gibi dışarıya ve evlerin içine vermektedir. Bu denli büyük yapılan ve oto park içinde yer bırakılmadığından düğün sahipleri ve yakınlarına ait araçlar yol kenarlarına park etmekte, çevreye hem ses gürültüsü hem de araç park gürültüsü oluşmaktadır.

Evlerimizde yaşanamaz hale getiren konuya ilgilerinizi bekleriz."

Geçtiğimiz günlerde Van'ın Edremit ilçesinde ruhsatsız olduğu belirlenen düğün salonu, gerekli yasal işlemin ardından belediye ekiplerince yıkılmıştı. Vatandaşlar ilgili olayı göz önünde bulundurarak Tuşba Belediyesi'nden destek bekliyor.