Büyükşehir’in kırsalda karla mücadelesi sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri kırsalda çetin kış şartlarına adeta meydan okuyor. 7/24 çalışan ekipler mahalle ve mezra yollarının kapalı kalmaması için yoğun mesai harcıyor.

METEOROLOJİ 6.01.2022 11:34:02 0
Büyükşehir’in kırsalda karla mücadelesi sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kent genelinde 650 personel ve 250 araçla karla mücadeleyi yürüten ekipler, 693 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki 6 bin kilometrelik yol ağında canla başla çalışıyor. Gürpınar ilçesi 2 bin 500 rakımlı Norduz bölgesinde karla mücadele çalışması yapan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, tipi nedeniyle kapanan 9 mahalle ve 8 mezra yolunu açmak için var gücüyle çalışıyor. Ekipleri en çok zorlayan ise yüksek bölgelerde etkili olan tipinin açılan yolları tekrar trafiğe kapatmasıdır.

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Gürpınar Kırkgeçit Şantiye Şefi Rıdvan Yaşar, yaklaşık 2 bin 500 rakımlı Norduz bölgesinde yoğun bir karla mücadele çalışması yürüttüklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın ulaşımının sağlanması için kapalı olan mahalle ve mezra yollarımızı açmaya çalışıyoruz. Daha önce aylarca kapalı kalan yollarımızı şimdi günü birlik olarak açıyoruz. Özellikle tipi olan bölgeler bizi zorluyor. Çünkü açtığımız yollar kısa sürede kapanabiliyor. Bunun için ayrıca bir çalışma yapmak zorunda kalıyoruz. Kırkgeçit bölgesinde 15 iş makinasıyla 5 bölgede gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Ayrıca ekipler kent merkezi ve 13 ilçede olası kar yağışı tipi ve don olaylarına karşı da gerekli tedbirleri alarak yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi