Vali Bilmez, Muradiye muhtarları ile bir araya geldi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Muradiye ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Aşı konusunda muhtarlardan duyarlılık isteyen Vali Bilmez, sorunların çözümü konusunda ilgili birimlerin ?

MURADİYE 5.10.2021 11:19:48 0
Vali Bilmez, Muradiye muhtarları ile bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Eylül ayında Van merkez ilçelerine bağlı mahalle muhtarlarıyla toplantı düzenleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu kez Muradiye ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
Fidanlık Parkı’nda düzenlenen muhtarlar toplantısına Vali Bilmez’in yanı sıra AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Erkan Savar, Van Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, DSİ Van Bölge Müdürü Ayhan Şahna ve muhtarlar katıldı.

“PARKI GÖRMENİZİ İSTEDİK”

Yemekten önce konuşma yapan Vali Bilmez, toplantıyı daha önce planladıklarını ancak araya pandemi girince geciktiğini söyledi.
Muhtarların Fidanlık Parkı’nı görmelerini arzu ettikleri için toplantıyı burada yaptıklarını belirten Vali Bilmez, “Bu planlamayı aslında 2020 yılı başında yapmayı düşünüyorduk ama pandemi süreci bizim bir araya gelmemize engel oldu. Hem istedik bugün bir yemek yiyelim hem de bu Fidanlık Parkı içinde böyle bir dolaşma, bir görme imkânı olur. Çünkü Van’da herkesin hayatında bu Fidanlık Parkı bir iz bırakmış. Çürümeye terk edilmiş bir alandı, Elhamdülillah ayağa kalktı, Van’daki en güzel parklardan biri oldu. Kütüphanesi, kültür merkezi, kadın merkezi olacak olan bir alan. Hem burayı görmek hem yemek yemek için Van’da sizi burada misafir ettik. Aslında her birinizin köyüne gelip çayınızı, yemeğinizi bizim yememiz gerekirdi ama şimdilik böyle olsun.” dedi.

AŞI KONUSUNDA DUYARLILIK İSTEĞİ

Vali Mehmet Emin Bilmez, Van’ın vaka konusunda iyi durumda olduğunu ancak aşı konusunda istenen düzeyde olmadığını belirterek muhtarlardan duyarlılık istedi. 
Vali Bilmez, “İnşallah pandemi tamamen geride kalır, pandemide durumumuz kötü değil ama aşıda istenilen düzeyde değiliz. Aşı konusunda da sizden bir duyarlılık bekliyoruz.” diye konuştu.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ TAKİP EDECEĞİZ”

Yemekten sonra her bir muhtarın sorunları dile getireceğini ve bu sorunların not alınacağını ifade eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez, şöyle dedi:
“İnşallah yemekle birlikte Büyükşehir Belediyesi hızlıca bir sunum yapacak. Yemekten sonra size söz vereceğiz, her bir muhtarımız dilek, temenni, sorun, ihtiyaç ne ise dile getirecek. Arkadaşlarımız da not alacak. Belediyeden sizi bilgilendirecek olan birim amirleri burada, DSİ Müdürümüz burada, Milli Eğitim Müdürümüz burada. Sizin ileteceğiniz sorunları daire başkanlarımız not alıp inşallah takibini yapacak. Valilikte takip edeceklerimizi valilikte takip ederiz.”

MURADİYE’DEKİ TEKSTİL ATÖLYESİ

Geçen hafta Muradiye’de olduğunu ve yapılan bazı çalışmaları yerinde takip etiğini belirten Vali Bilmez, “Geçen hafta da ben Muradiye’deydim, ilçe belediyesi ve kaymakamlıkla beraber yaptığımız bir tekstil atölyesi var, inşallah o da bitecek, 200 insanımız orada iş bulacak. Onun da ihalesi hızlı bir şekilde yürüyor. Atatürk İlköğretim Okulu da ağır hasarlıdır, onu da aradan çıkartıp sıfır bir okul yapmak istiyoruz. Bunları yemekten sonra sırayla konuşuruz.” diye konuştu.

BELEDİYEDEN SUNUM

Vali Bilmez’in konuşmasından sonra yemek faslına geçildi.
Bu sırada da Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şimdiye kadar yapılan hizmetlerden bazı başlıklar sundu ve her bir başlık hakkında özet bilgiler verdi.

MUHTARLAR SORUNLARINI AKTARDI
Yemeğin ardından muhtarlar söz alarak mahallelerinde yaşanan sorunları aktardı. 
Muhtarlar, en fazla yaşanan sorunun tarım arazileriyle ilgili su problemi ve yol problemi olduğunu dile getirdi.
Muhtarların ifade ettiği sorunlar görevliler tarafından not alınırken, Milletvekili Arvas da ayrıca not aldı.
Toplantı, muhtarlara çanta hediye edilmesi ile son buldu.
Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi