Muradiye'de 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' Projesi İle Sürüler Büyüyor

Muradiye'de "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" Projesi kapsamında üreticilere verilen 100 koyun desteği ile hayvancılık canlanıyor.

VAN 4.07.2024 23:54:00 0
Muradiye
Tarih: 05.07.2024 00:00

Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan ,"Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" kapsamında Van Valiliğinin her üreticiye 100 koyun desteği kapsamında yer alan çiftlikleri ziyaret etti. 

MARDİYE'DE HAYVANCILIK YÜKSELİŞTE

Muradiye ilçesinde "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi çerçevesinde hayvancılık sektörü önemli bir destekle gelişme gösteriyor. Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan, Van Valiliği tarafından sağlanan her üreticiye 100 koyun desteği dahilindeki çiftlikleri ziyaret etti.

KAYMAKAM AYDOĞAN'DAN ÇİFTLİK ZİYARETİ

Kaymakam Aydoğan'ın çiftlik ziyareti esnasında projenin, ilçenin ekonomisine olan katkıları hakkında olumlu mesajlar verdiği gözlendi. Aydoğan, Van Valiliği'nin hayata geçirdiği bu projenin üreticiye sağladığı faydalarla hayvancılığın Muradiye'de yükselişini sürdürdüğünü kaydetti.

ARTAN ÜRETİM, BÜYÜYEN EKONOMİ

Aydoğan'ın açıklamalarına göre projeden faydalanan üreticiler, koyun sayısını 500'lere çıkarmayı başardı. Üreticilere verilen destek sayesinde ilçede başvuruda bulunan birçok kişi sürüsündeki koyun sayısını artırma şansı buldu. Artan üretim değerleri, Muradiye'nin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Aydoğan, projenin gelecekte de ilçenin gelişimi için önemli bir adım olacağının altını çizdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi